Fodbold

Spjald IF risikerer nedrykningskamp

Lukasz Rogozik reducerede kort før tid til slutresultatet 2-1, da Spjald IF tabte i Spangsbjerg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter nederlag på 2-1 ude mod Spangsbjerg IF tyder meget på, Spjald IF skal i playoff for at redde livet i serie 1.

Spangsbjerg: Det ligner playoff for Spjald IF mod en modstander fra serie 2.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, efter Spjald lørdag tabte den vigtige udekamp mod Spangsbjerg.

- Måske kan vi redde os fri. Hvis vi slår topholdet Varde i sidste runde, mens Spangsbjerg så taber til Holstebro, så er vi reddet, men ellers skal vi ud i en ekstra kamp, lød vurderingen fra Spjalds træner Peter Rewers efter kampen.

Spjald stillede noget alternativt op til den vigtige kamp.

- Målmand Oliver Slot er stadig ude med den hjernerystelse, han fik i pokalkampen mod Ølstrup, og lillebror William Slot var syg. Derfor satte vi topscorer Daniel Sørensen på mål. Han har prøvet det før. Planen var ellers, at en småskadet Daniel Sørensen skulle spille i angrebet i anden halvleg, men vi kunne simpelthen ikke finde en målmand, forklarede Peter Rewers.

Spjald have ganske godt fat i spillet i første halvleg.

- Vi havde overtaget. Spillet var flot, og vi skabte flere chancer, lige som vi havde mange hjørnespark. Alt var godt, når man ser bort fra, vi ikke fik scoret. Det gjorde Spangsbjerg så heller ikke, for de var aldrig farlige, fortalte Peter Rewers.

Spjald fortsatte med at dominere i starten af anden halvleg, hvor der var åbne chancer til Habib Hussein, Emil Riisberg og Jonas Sønderby.

- Men så lidt ud af ingenting fik Spangsbjerg scoret på hovedstød efter frispark. Måske havde en normal målmand fået fat i det indlæg, men det fik vi altså ikke. Lidt senere fik vi slet ikke luft på et frispark ind mod mål. Vi sendte bolden lige i benene på en modstander, og få sekunder senere var der scoret på kontraløb til 2-0. Det var skidt, sagde Peter Rewers.

Spjald kastede alt frem. Også Daniel Sørensen, for Jonas Sønderby blev sat i mål.

- Vi havde en hel del indlæg, og vi lagde virkelig et tungt pres. På et af de mange indlæg fra højre side fik Lukasz Rogozik reduceret på hovedstød. Vi spillede en god kamp, men vi tabte 2-1. Intet er afgjort, så det hele er spændende endnu, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Spangsbjerg IF-Spjald IF 2-1

Mål: 75. minut: 1-0. 78. minut: 2-0. 88. minut: 2-1 ved Lukasz Rogozik. En advarsel til Spangsbjerg og en til Spjalds Lukasz Rogozik efter 90 minutter. Spjald skiftede Benjamin Steffensen ind efter omkring 60 minutter for Jonas Sønderby, der senere igen kom på banen for Emil Riisberg.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce