Annonce
Fodbold

Spjald IF risikerer nedrykningskamp

Lukasz Rogozik reducerede kort før tid til slutresultatet 2-1, da Spjald IF tabte i Spangsbjerg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter nederlag på 2-1 ude mod Spangsbjerg IF tyder meget på, Spjald IF skal i playoff for at redde livet i serie 1.

Spangsbjerg: Det ligner playoff for Spjald IF mod en modstander fra serie 2.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, efter Spjald lørdag tabte den vigtige udekamp mod Spangsbjerg.

- Måske kan vi redde os fri. Hvis vi slår topholdet Varde i sidste runde, mens Spangsbjerg så taber til Holstebro, så er vi reddet, men ellers skal vi ud i en ekstra kamp, lød vurderingen fra Spjalds træner Peter Rewers efter kampen.

Spjald stillede noget alternativt op til den vigtige kamp.

- Målmand Oliver Slot er stadig ude med den hjernerystelse, han fik i pokalkampen mod Ølstrup, og lillebror William Slot var syg. Derfor satte vi topscorer Daniel Sørensen på mål. Han har prøvet det før. Planen var ellers, at en småskadet Daniel Sørensen skulle spille i angrebet i anden halvleg, men vi kunne simpelthen ikke finde en målmand, forklarede Peter Rewers.

Spjald have ganske godt fat i spillet i første halvleg.

- Vi havde overtaget. Spillet var flot, og vi skabte flere chancer, lige som vi havde mange hjørnespark. Alt var godt, når man ser bort fra, vi ikke fik scoret. Det gjorde Spangsbjerg så heller ikke, for de var aldrig farlige, fortalte Peter Rewers.

Spjald fortsatte med at dominere i starten af anden halvleg, hvor der var åbne chancer til Habib Hussein, Emil Riisberg og Jonas Sønderby.

- Men så lidt ud af ingenting fik Spangsbjerg scoret på hovedstød efter frispark. Måske havde en normal målmand fået fat i det indlæg, men det fik vi altså ikke. Lidt senere fik vi slet ikke luft på et frispark ind mod mål. Vi sendte bolden lige i benene på en modstander, og få sekunder senere var der scoret på kontraløb til 2-0. Det var skidt, sagde Peter Rewers.

Spjald kastede alt frem. Også Daniel Sørensen, for Jonas Sønderby blev sat i mål.

- Vi havde en hel del indlæg, og vi lagde virkelig et tungt pres. På et af de mange indlæg fra højre side fik Lukasz Rogozik reduceret på hovedstød. Vi spillede en god kamp, men vi tabte 2-1. Intet er afgjort, så det hele er spændende endnu, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Spangsbjerg IF-Spjald IF 2-1

Mål: 75. minut: 1-0. 78. minut: 2-0. 88. minut: 2-1 ved Lukasz Rogozik. En advarsel til Spangsbjerg og en til Spjalds Lukasz Rogozik efter 90 minutter. Spjald skiftede Benjamin Steffensen ind efter omkring 60 minutter for Jonas Sønderby, der senere igen kom på banen for Emil Riisberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce