Fodbold

Spjald fuldførte sæsonslutspurt med vanvidssejr: Hattrickhelt tror på, det er nok til at overleve

Daniel Sørensen fra Spjald fik sit mål til 2-0 underkendt, men så omstødte dommeren kendelsen og godkendte målet. Det var bare en af de situationer, som gjorde dommeren ganske upopulær i løbet af fredagens kamp. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Fem resultater skal gå imod Spjald i weekenden, hvis ikke vestjyderne med sejren fredag aften skal være sikre på at undgå nedrykning.

SPJALD: Først kom jubelbrølet, og så stormede Spjald-spillerne banen. Spjald havde skabt overraskelsen og besejret puljens tophold med 3-2. Med sejren over Varde IF er Spjald millimeter fra at være sikre på endnu et halvår i fodboldens serie 1.

Nu kan Spjald håbe på, at serie 1-bundproppen fra Herning Fremad vinder søndag, for så beholder Spjald den fjerdeplads, der sikrer overlevelse.

Men allerede lørdag aften kan Spjald have reddet sig. For en femteplads kan også være nok til at slippe for en playoffkamp om at blive i rækken. Det kræver bare, at Spjald ikke bliver blandt de dårligste femmere på tværs af serie 1-puljerne. Faktisk skal hele fire konkurrenter i det interne femmer-regnskab vinde i weekenden, før Spjald tvinges ud i playoff.

- Jeg tror, sejren her er nok, men der er ingen grund til at juble på forhånd. Hvis vi skal ud i en playoffkamp, tager vi også den, siger Jørn Aas, der fredag vikarierede på Spjalds trænerpost.

Trænervikaren kunne søndag se Spjald-angriber Daniel ”Cigar” Sørensen brænde banen af. Fredag scorede Daniel ”Cigar” Sørensen tre kasser på den første halve time.

- Når der er fire hold, der skal vinde, er overlevelseschancerne rimelig gode, siger Spjald-angriberen.

Når jeg går ind på banen, tror jeg altid på, vi kan vinde. Men havde du spurgt mig for fem runder siden, om vi ville kunne blive i serie 1, havde du nok fået et nej.

Daniel Sørensen, angriber, Spjald IF

Varde havde stolperne imod sig

I sin seneste kamp røg Daniel Sørensen på mål, fordi målmand William Holm sad ude med en skade. Fredag var William Holm tilbage i målet og Daniel Sørensen i angrebet.

Sammen med stolperne agerede de to hovedårsag til, at Spjald vandt kampen. Daniel Sørensen scorede både tre kasser og reddede en bold på stregen ved stillingen 3-1 i første halvlegs overtid. På det efterfølgende hjørnespark ramte Varde stolpen, og det gjorde de så også mindre end et minut inde i anden halvleg.

Mellem 38:45 og 39:30 spillet formåede Varde endda at ramme stolpen to gange. Efter pausen var trafikken ensrettet mod Spjalds mål.

- Vi var da under kæmpe tryk i anden halvleg det meste af tiden, siger Daniel Sørensen.

Men efter Varde kom på 3-2 og oplevede at få underkendt et mål for offside, var det, som om chancerne ikke længere kom så nemt til gæsterne. Så Spjald hev tre point i et chanceorgie uden lige.

Målhelt troede ikke på overlevelse for fem kampe siden

Med sejren i vanvidskampen har Spjald hentet 15 point i de seneste syv kampe. I de første syv runder i foråret blev det til fire point. I forårets sidste fem runder tog man fire sejre.

- Når jeg går ind på banen, tror jeg altid på, vi kan vinde. Men havde du spurgt mig for fem runder siden, om vi ville kunne blive i serie 1, havde du nok fået et nej, siger Daniel Sørensen.

Hvis Spjald er så uheldige, at ingen af weekendens fem livliner falder ud til Spjalds fordel, skal vestjyderne ud i én playoffkamp om at blive i rækken. Det bliver mod en af de bedste toere fra serie 2.

- Vi kommer med en masse sejre i bagagen, så det er helt klart, at sejren i den kamp napper vi også, siger Daniel Sørensen.

Serie 1 pulje 9

Spjald IF-Varde IF 3-2

1-0 ved Daniel Sørensen efter seks minutter. Angriberen sparker fra kanten af straffesparksbuen. Med et fladt spark i målmandens venstre side placerer han kuglen i sidenettet, og Vardes keeper når ikke bolden.

2-0 ved Daniel Sørensen efter 11 minutter. Daniel Sørensen trækker hen til hjørnet af feltet, trækker forbi en modspiller og sparker på mål mod det modsatte sidenet. Spjald-kanten Habib Hussein spærrer målmandens udsyn og bliver dømt offside, men den dom bliver omstødt kort efter til store Varde-protester.

3-0 ved Daniel Sørensen efter 29 minutter. Bolden får lov at hoppe i feltet. Ved straffesparkpletten får Daniel Sørensen tid til at flugte kuglen ind med venstre. Kanonkuglen tager undersiden af overliggeren og ryger i kassen.

3-1 efter 34 minutter. Varde slår kontra og spiller en mand i sololøb mod mål. Varde-angriberen bliver indhentet af to forsvarsspillere, men trækker sig fri og sparker fladt i langt hjørne. Spjald appellerer for offside.

3-2 efter 63 minutter. Spjalds Daniel Møller scorer selvmål, for da han forsøger at blokere et langskud med hovedet, snitter han i stedet bolden, så den stryger i sidenettet.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce