Annonce
Videbæk

Spjald Fritidscenter fejrer nyrenoveret lokale med gratis øl og is til fællesspisning

Centerleder Brian Vang var meget overrasket over at få afslag på støtte fra kommunen til at lave det gamle cafeteria om. Foto: Jørgen Kirk.
Lokale frivillige har gjort deres for førstesalen i Spjald Fritidscenters nye udseende. De har stået for en stor del af renoveringsarbejdet, som nu bliver vist frem til en fællesspisning.
Annonce

Spjald: Det gamle cafeteria i Spjald Fritidscenter har fået et løft. Et løft på 70 centimeter for at være mere præcis.

- Loftet var meget lavt før, så det er blevet hævet. Der måtte vi have det lokale tømrerfirma med på råd, siger centerleder Brian Vang.

Udover loftet er der også kommet ny belysning, nyt gulv i stedet for det gamle filttæppe, væggene er blevet malet, og der er kommet ny isolering.

Stort set alt arbejdet er udført af centerets "tirsdagshold", der blandt andet består af en pensioneret tømrer, smed og elektriker.

Der er et lille "opvaske-køkken", isboks og fadølsanlæg i de renoverede lokaler. Is og øl kan man få en smagsprøve på til fællesspisning mandag 16. september. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce

Hjælp fra Tirsdagsholdet

Det var egentlig ikke meningen, at Tirsdagsholdet skulle udføre arbejdet. Det 10 mand store hold laver i forvejen en masse småreparationer for centeret, så de var Plan B.

Plan A var at søge støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommunes anlægspulje.

- Vi mente, at vores projekt passede perfekt til kravet om forandring af eksisterende bygningsmasse og efterisolering, så vi var meget forbavsede, da vi fik afslag. Men tanken om at gøre noget ved det gamle cafeteria var der stadig. Så vi tog kontakt til Tirsdagsholdet og til lokale firmaer for at høre, om de ville hjælpe, siger Brian Vang og fortsætter:

- Tirsdagsholdet har virkelig trukket et stort læs. De startede midt i maj med renoveringen, og de manglede kun gulvet, da der var rugbylejr i slutningen af juni, siger han.

Grunden til, at Spjald Fritidscenter ville gøre noget ved førstesalen, er, at cafeteriet for noget tid siden blev flyttet ned i stueplan, hvor centerets andet køkken holder til.

- Der var ingen synergi i at have cafeteriet heroppe. Og så manglede vi kursus- og mødelokaler, siger Brian Vang.

Annonce

Gratis øl og is

De nye lokaler er klar til brug. Faktisk har der allerede været holdt det første arrangement på første sal, men Spjald Fritidscenter vil stadig gerne vise de nye lokaler frem.

Derfor er der inviteret til fællesspisning mandag 16. september, hvor menuen står på helstegt oksefilet til de voksne og kyllingespyd til børnene.

- Vi har sat prisen lidt op i forhold til vores normale fællesspisninger, og de penge går til renoveringen. Jeg håber, at folk stadig vil komme og støtte, for vi kunne godt bruge et par kroner, siger centerlederen med et smil på læben.

Brian Vang ved endnu ikke, hvor mange der kommer, for man møder bare op på dagen og betaler ved indgangen. Men han håber på "et par hundrede".

Til de fremmødte vil der være en fadøl til de voksne og en is til børnene, lige som der vil også være kaffe og kage.

Lokalerne er allerede taget i brug. Første arrangement - en fødselsdag - blev holdt her i weekenden. Foto: Jørgen Kirk.
Der er plads til lige knap 150 personer i de renoverede lokaler, som skal lejes ud til fester og andre arrangementer. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce