Annonce
Videbæk

Spjald Fritidscenter fejrer nyrenoveret lokale med gratis øl og is til fællesspisning

Centerleder Brian Vang var meget overrasket over at få afslag på støtte fra kommunen til at lave det gamle cafeteria om. Foto: Jørgen Kirk.
Lokale frivillige har gjort deres for førstesalen i Spjald Fritidscenters nye udseende. De har stået for en stor del af renoveringsarbejdet, som nu bliver vist frem til en fællesspisning.

Spjald: Det gamle cafeteria i Spjald Fritidscenter har fået et løft. Et løft på 70 centimeter for at være mere præcis.

- Loftet var meget lavt før, så det er blevet hævet. Der måtte vi have det lokale tømrerfirma med på råd, siger centerleder Brian Vang.

Udover loftet er der også kommet ny belysning, nyt gulv i stedet for det gamle filttæppe, væggene er blevet malet, og der er kommet ny isolering.

Stort set alt arbejdet er udført af centerets "tirsdagshold", der blandt andet består af en pensioneret tømrer, smed og elektriker.

Der er et lille "opvaske-køkken", isboks og fadølsanlæg i de renoverede lokaler. Is og øl kan man få en smagsprøve på til fællesspisning mandag 16. september. Foto: Jørgen Kirk.

Hjælp fra Tirsdagsholdet

Det var egentlig ikke meningen, at Tirsdagsholdet skulle udføre arbejdet. Det 10 mand store hold laver i forvejen en masse småreparationer for centeret, så de var Plan B.

Plan A var at søge støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommunes anlægspulje.

- Vi mente, at vores projekt passede perfekt til kravet om forandring af eksisterende bygningsmasse og efterisolering, så vi var meget forbavsede, da vi fik afslag. Men tanken om at gøre noget ved det gamle cafeteria var der stadig. Så vi tog kontakt til Tirsdagsholdet og til lokale firmaer for at høre, om de ville hjælpe, siger Brian Vang og fortsætter:

- Tirsdagsholdet har virkelig trukket et stort læs. De startede midt i maj med renoveringen, og de manglede kun gulvet, da der var rugbylejr i slutningen af juni, siger han.

Grunden til, at Spjald Fritidscenter ville gøre noget ved førstesalen, er, at cafeteriet for noget tid siden blev flyttet ned i stueplan, hvor centerets andet køkken holder til.

- Der var ingen synergi i at have cafeteriet heroppe. Og så manglede vi kursus- og mødelokaler, siger Brian Vang.

Gratis øl og is

De nye lokaler er klar til brug. Faktisk har der allerede været holdt det første arrangement på første sal, men Spjald Fritidscenter vil stadig gerne vise de nye lokaler frem.

Derfor er der inviteret til fællesspisning mandag 16. september, hvor menuen står på helstegt oksefilet til de voksne og kyllingespyd til børnene.

- Vi har sat prisen lidt op i forhold til vores normale fællesspisninger, og de penge går til renoveringen. Jeg håber, at folk stadig vil komme og støtte, for vi kunne godt bruge et par kroner, siger centerlederen med et smil på læben.

Brian Vang ved endnu ikke, hvor mange der kommer, for man møder bare op på dagen og betaler ved indgangen. Men han håber på "et par hundrede".

Til de fremmødte vil der være en fadøl til de voksne og en is til børnene, lige som der vil også være kaffe og kage.

Lokalerne er allerede taget i brug. Første arrangement - en fødselsdag - blev holdt her i weekenden. Foto: Jørgen Kirk.
Der er plads til lige knap 150 personer i de renoverede lokaler, som skal lejes ud til fester og andre arrangementer. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce