Annonce
Videbæk

Spjald Frimenighed: Jul handler om næstekærlighed og omsorg

Åse Kristensen og andre fra frimenigheden i Bethania deler julepakker ud til borgere med brug for hjælp. Privatfoto
Spjald Frimenighed tilbyder igen i år julehjælp til de lokale borgere, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen op til juleaften. Og hidtil har menigheden kunnet hjælpe alle ansøgere.
Annonce

Spjald: Frimenigheden i Spjald har siden 2012 forsøgt at sørge for, at alle i lokalområdet kan sætte en julemiddag på bordet og have julegaver til børnene. Det sker gennem en julehjælpsordning, der er udvidet år for år.

- Vi begyndte med det, fordi vi blev opmærksomme på, at der var borgere i området, der var mindrebemidlede. Og i en kristen forening handler det om næstekærlighed og omsorg for andre mennesker. Derfor samlede vi ind i menigheden til at dele nogle julepakker ud. Det første år var der 13-15 ansøgninger, og det er steget støt siden til omkring 30 sidste år. Men hidtil har vi kunnet imødekomme alle ansøgninger. Blandt andet i kraft af økonomisk støtte fra en fond de seneste to år, ligesom vi også får bidrag i form af penge eller gaver fra lokale borgere, fortæller Åse Kristensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Pakkerne afhentes

Hun er medlem af bestyrelsen i frimenigheden, der er tilknyttet Luthersk Mission og har menighedshuset Bethania på Vestergade i Spjald. Her udleveres julepakkerne til modtagerne 21. december.

- Så hygger vi os i et par timer med kaffe, småkager og julemusik. Det er der nogle, der er rigtigt glade for og tager deres børn med, mens andre blot ønsker at få julepakken udleveret ude ved døren. Det er helt fint med os, siger Åse Kristensen.

Annonce

Fællesskab er et tilbud

Når årets ansøgninger er kommet ind senest den 10. december, finder menigheden ud af, hvor meget der skal købes ind til de forskellige familier. Pakkerne indeholder fødevarer og en lille julegave til børnene.

Julepakkerne udleveres sammen med en hilsen fra Spjald Frimenighed med oplysninger om, hvornår menigheden holder julegudstjenester.

- Nogle af de mennesker, der har brug for julehjælp, har måske også brug for et fællesskab, og det vil vi selvfølgelig meget gerne tilbyde dem. Men det er jo slet ikke en betingelse for at få hjælp. Vi har faktisk også talt om at tilbyde at holde juleaften i menighedshuset, men har hidtil vurderet, at det ikke er nødvendigt, fortæller Åse Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce