Annonce
Videbæk

Spjald-firmaer skaber bemærkelsesværdig vækst

Ejerne Flemming Meldgård og Emil Kamp Christensen fra Spjald Tømrer- og Snedker er spændte på resultatet af erhvervskonkurrencen. Privatfoto

Spjald: To Spjald-virksomheder – Spjald Tømrer & Snedker A/S og Billig-arbejdstøj.dk – er med, når årets midtjyske vækstskaber findes 6. november i Tilst ved Aarhus.

Konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year er arrangeret af revisionsselskabet EY, og 361 midtjyske virksomheder lever op til konkurrencens krav. Det er først og fremmest en omsætningsstigning på minimum 15 procent, men også et positivt resultat på bundlinjen.

- Det er da helt sikkert noget, som vi er stolte af. Der er ikke så mange byggefirmaer med i konkurrencen, og da slet ikke et ældre firma som vores, siger Emil Kamp fra Spjald Tømrer & Snedker i en pressemeddelelse.

Spjald-virksomhedens fremgang hænger blandt andet sammen med nogle større byggesager, og i løbet af de seneste tre år er antallet af medarbejdere også vokset fra 20 til 30 ansatte.

Vinderne af den regionale konkurrence går videre til en landsfinale i København 28. november. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce