Annonce
Videbæk

Spjald-bo er nomineret: Vær med til at vælge Årets Hjerteredder

Allan Skriver fra Løgumkloster tog hurtigt styringen i den livredning, som Michael Erik Hamann Jensen fra Spjald også deltog i. Pressefoto
Alle kan være med til at kåre Årets Hjerteredder, der efterfølgende bliver kåret i Hjertegalla. I år er Michael Erik Hamann Jensen fra Spjald indstillet til hæderen.
Annonce

Spjald: Hvert år hylder Hjerteforeningen modige livreddere, der tør træde til og give livreddende førstehjælp, når et menneske falder om med hjertestop.

Hjerteforeningen har modtaget 47 indstillinger til Årets Hjerteredder 2021. Alle har de reddet et menneskes liv - en far, mor, søster, bror eller en ukendt - ved at træde til og yde genoplivning.

Michael Erik Hamann Jensen med hunden "Luna". Foto: Johan Gadegaard

Blandt de 47 indstillede har et dommerpanel valgt at nominere tre redninger til titlen som Årets Hjerteredder 2021. Herunder den redning, som Michael Erik Hamann Jensen fra Spjald deltog i.

Alle kan være med til at kåre Årets Hjerteredder ved at afgive en stemme på hjerteredder.dk fra den 22. februar til 10. marts, og Årets Hjerteredder blive kåret i Hjertegalla på TV 2 Charlie / TV 2 Play lørdag den 13. marts kl. 20.55.


Hvert år får omkring 5.000 mennesker hjertestop uden for hospitalet. Det sker i hjemmet, på gaden, i skoven, på arbejdspladsen.

Anne Kaltoft, direktør i hjerteforeningen


- Hvert år får omkring 5.000 mennesker hjertestop uden for hospitalet. Det sker i hjemmet, på gaden, i skoven, på arbejdspladsen. De mennesker, vi hylder i år for deres fantastiske indsats, repræsenterer alle det vigtige budskab om, at det nytter at træde til, når lynet slår ned. Alle har de handlet resolut og har gjort deres alleryderste for at hjælpe et medmenneske tilbage til livet. Vi kan ikke takke dem nok - de er årsagen til, at de reddede kan fortsætte deres liv sammen med deres kære, siger Hjerteforeningens adm. direktør Anne Kaltoft.

Fakta om hjertestop

Hvert år rammes ca. 5.000 danskere af hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 14 personer om dagen.

Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 16 % (2019).

Hvis ingen træder til med genoplivning inden ambulancens ankomst, overlever 1 ud af 17.

Hvis et vidne træder til med hjertemassage, inden ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 6.

Hvis personer med hjertestop modtager genoplivning med brug af en hjertestarter, inden ambulancen ankommer, overlever næsten 1 ud af 2.

Hurtig reaktion ved et hjertestop er afgørende. Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være helt op til 50-70 procent, hvis en person med hjertestop modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden for 3-5 minutter.

Onlinekurser i genoplivning

Vil du lære, hvordan du kan være med til at redde liv? Det kan du – selv i denne tid med coronavirus og restriktioner – for Hjerteforeningen har udviklet et nyt Online Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning. Deltagerne kobles op online med en af Hjerteforeningens instruktører. På 30 minutter giver instruktøren deltagerne helt basal viden om genoplivning. For at deltage skal du blot samle en gruppe på mellem to og 10 personer. Desuden er det en forudsætning, at hver deltager kan logge på egen tablet eller computer. Onlinekurserne er udviklet i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning, og Østifterne støtter dem økonomisk.

Læs mere og meld dig til på hjerteredder.dk

Landsuddeling: Gå dig til en hjertestarter

Søndag den 30. maj holder Hjerteforeningen igen i år Landsuddeling, hvor der bliver samlet ind for at kunne dele hjertestartere ud over hele landet. Her kan interesserede være med til at skabe et mere trygt lokalområde.

Konceptet er enkelt: Vær med i en gruppe på mindst 15 indsamlere, der hver især går en rute for at samle ind til en hjertestarter, så kvitterer Hjerteforeningen med en kvalitetshjertestarter inklusiv et klimaskab til hjertestarteren samt en serviceaftale. Hjertestarteren kan hænges op et sted, hvor du selv ønsker det, blot skal hjertestarteren være tilgængelig hele døgnet.

Landsuddelingen bliver coronasikker, idet det bliver en kontantfri dør-til-dør indsamling, hvor der kan samles ind via Mobilepay, sms og bankoverførsel. Du kan også vælge at ”gå” en digital rute. Læs mere om Landsuddelingen, om at starte en gruppe og tilmelde dig som indsamler på gådigtilenhjertestarter.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Annonce