Annonce
Ringkøbing

Spiseligt skulderklap til plejepersonale fra Lions Club Ringkøbing

Karl Hansen og Morten Nordestgaard fra Lions Club Ringkøbing, overrækker et spiseligt skulderklap til personalet på Ringkøbing Plejehjem. Foto: Søren Palmelund
Lions Club Ringkøbing var torsdag den 4. juni på rundtur til kommunens plejehjem med et spiseligt skulderklap til plejehjemspersonalet.
Annonce

Ringkøbing: Det var en meget glad forstander på Ringkøbing Plejehjem, Grethe Jeppesen, der torsdag lige over middag fik besøg af Morten Nordestgaard og Karl Hansen fra Lions Club Ringkøbing.

Klubben har besluttet at give personalet på de af kommunens plejehjem, som ligger i klubbens område, et skulderklap for den ekstraordinære indsats, de har været tvunget til at yde i en svær tid.

- Alle er påvirket af coranaen, men plejepersonalet har efter vores overbevisning været hårdest spændt for - i hvert fald i vores område. De har passet på de mest sårbare og udsatte, nemlig de ældre beboere. De har samtidig været nødt til at passe på dem selv for ikke at bringe coronaen ind til de ældre, tilpasse sig de nye og hurtigt iværksatte retningslinjer fra myndighederne. Samt stå for dialogen med beboernes bekymrede pårørende, som pludselig ikke kunne komme på besøg længere. Det er en indsats som fortjener en påskønnelse, siger præsidenten for Lions Club Ringkøbing, Karl Hansen.

Grethe Jeppesen, var naturligvis rigtig glad for skulderklappet, og helt på linje med Lions Club, når det gælder om at rose personalet.

- Det er virkeligt en hård tid for vores personale. De lever jo også nærmest i frivillig isolation derhjemme, fordi de ikke vil risikere at bringe corona med ind på plejehjemmet, siger Grethe Jeppesen.

Som forstander oplever hun også den positive effekt af coronakrisen.

- Der er ingen tvivl om, at vi også har lært noget under coronakrisen, som vi vil tage med fremover. Der er jo ingen, der er syge, hverken blandt de ældre eller blandt personalet. Meget af det skyldes naturligvis, at vi er isoleret fra omverdenen og holder afstand, men noget skyldes helt sikkert også den øgede fokus på at sprite af og vaske hænder hos alle mennesker, siger Grethe Jeppesen.

En anden positiv effekt, er, at de færre fysiske møder har givet mere tid til kerneopgaven, nemlig den personlige pleje, siger Grethe Jeppesen.

Hun glæder sig også over, at plejehjemmet nu har fået et besøgstelt på grunden.

- Det er virkeligt dejligt, for mange af de pårørende og ægtefæller, har haft virkeligt svært ved, at de ikke kunne besøge deres kære, siger Grethe Jeppesen.

Lions Club Ringkøbing var rundt til plejehjemmene i Ringkøbing, Lem, Tim, Kloster og Hvide Sande med påskønnelsen, der bestod af en kurv med lidt sødt og en friskbagt skærekage til kaffen.

Det var Kvickly Ringkøbing, der havde pakket kurvene og leveret de friskbagte kager til en meget fair pris.

- Årsagen til at Lions Club Ringkøbing lidt utraditionelt deler et skulderklap ud, er at klubben selvfølgelig som alle andre har fået aflyst events. I vores tilfælde Helt Festivallen, som skulle have været holdt på havnen i samarbejde med Fiskehuset, her i slutningen af juni, siger Karl Hansen.

- Vi er klar over, at mange andre også er påvirket af coronakrisen - ingen er gået fri - og derfor også kunne fortjene et skulderklap. Det gør vi her verbalt, i form af en stor tak til de mange i lokalområdet, både private og erhvervslivet, som bakker op, når vi afholder klubbens årlige events, siger Karl Hansen.

Forstanderen på Ringkøbing Plejehjem, Grethe Jeppesen, viser det visir som pårørende skal bruge, når de besøger de ældre på Ringkøbing Plejehjem. Besøget kan finde sted i et besøgstelt, der er stillet op på pladsen foran plejehjemmet. Foto: Søren Palmelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce