Annonce
Skjern Håndbold

Spion - Nordsjællands træner Simon Dahl fik luret lidt på Skjern Håndbold

Hvordan får Nordsjælland Håndbold bremset Skjern Håndbolds storskytte Eivind Tangen. Det lurer Nordsjællands træner Simon Dahl på, efter han så en stærk Eivind Tangen score syv mål på otte forsøg mod Kolding på dagen, hvor det blev offentliggjort, at Eivind Tangen forlænger sin kontrakt med Skjern Håndbold frem til sommeren 2023. Foto: Jørgen Kirk
Skjern Håndbolds træner Patrekur Jóhannesson glædede sig kun i kort tid over sejren over Kolding, for han er allerede begyndt at se frem mod kampen mod Nordsjælland på torsdag.

Skjern: Det var egentlig ikke lang tid, Skjern Håndbolds træner Patrekur Jóhannesson gav sig selv lov til at nyde sejren over Kolding.

- En rigtig fin holdindsats. Vi spillede en fin kamp bortset fra de første minutter. Jeg er meget tilfreds. Vi vidste, vi skulle vinde den her kamp, og det gjorde vi rimeligt sikkert, sagde Patrekur Jóhannesson.

Og så begyndte han ellers allerede at se frem mod kampen torsdag ude mod bundholdet Nordsjælland Håndbold.

- I den kamp skal vi levere igen. Vi har ikke råd til at tage let på noget som helst. Jeg så Nordsjælland gøre det meget godt mod topholdet Ribe-Esbjerg, hvor Nordsjælland kunne spille frit. Det kan de også mod os. Så vi skal levere flot. Derfor er jeg glad for, at vi kunne skifte flittigt ud i dag. Vi kunne spare kræfter, fordi vi har så mange, der kan score mål, fortalte Patrekur Jóhannesson.

Score mål kunne Bjarte Myrhol dog ikke.

- Jeg ved ikke, hvornår der har været en kamp, hvor jeg ikke har scoret. Det er meget meget lang tid siden. Det var ikke nogen god dag på arbejde for mig. Jeg må bare arbejde hårdere, sagde Bjarte Myrhol med et smil.

Nordsjællands træner Simon Dahl så Skjerns kamp mod Kolding.

- Jeg synes, jeg har set nogle steder, hvor vi har nogle muligheder for at drille Skjern. Men jeg har også set, at vi skal ramme vores absolutte topniveau for at drille Skjern. Og hvis Skjern så også rammer deres topniveau, så kan vi sikkert ikke være med alligevel, sagde den tidligere Skjerntræner.

Han mente, Skjern har fået godt styr på angrebsspillet. Mere end tidligere.

- De ved, hvad de vil, og de er gode til at bringe folk i de rigtige positioner. Det så man tydeligt flere gange, hvor Eivind Tangen blev spillet godt op til afslutninger. Også Thomas Mogensen fik de i anden halvleg bragt i de situationer, hvor Thomas Mogensen er bedst. Det bliver en stor opgave for os at forsøge at stække Eivind Tangen især. Skjerns defensiv ser også fin ud. Der er god harmoni i midten med makkerparret Stenbäcken-Tidemand. Vi må se at få lagt en plan, så vi måske kan lave en overraskelse, sagde Simon Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce