Annonce
Ringkøbing IF

Spillet var mere end godt men: Ringkøbing IF manglede igen skarphed i front

Mikkel Holk var klart bedste mand for Ringkøbing IF mod Aarhus Fremad, men han var godt træt af, at han ikke fik scoret på nogle af sine muligheder, for RIF tabte 2-0. Arkivfoto: Henrik Olesen
Ringkøbing IF viste stor spillemæssig styrke, men det blev ikke belønnet, for det gode spil blev ikke omsat til scoringer, og så vandt kyniske Aarhus Fremad i stedet 2-0.

Ringkøbing: Masser af godt spil, pæne målchancer, masser af vilje og stenhårdt arbejde, og et nederlag på 2-0.

Det var, hvad Ringkøbing IF fik ud af søndagens hjemmekamp på Green Arena mod Aarhus Fremads andethold i danmarksseriens nedrykningspulje.

Altså nul og niks.

Annonce

Man har set det så tit, at det går sådan. Men det gør det ikke mindre synd for RIF, der havde fortjent point - ja endda en sejr.

I store dele af kampen var RIF bedst. Men Aarhus Fremad var kyniske. Da de først fik bare den mindste mulighed, slog de til. Og de slog også til på den næste mulighed. Sådan gør de gode hold.

Succes med højt pres

RIF satsede på at overraske Aarhus Fremad med et højt pres fra start. Meningen var at presse det første kvarters tid, men da presset fungerede stort set perfekt, forsøgte RIF sig med den taktik hele første halvleg.

Med succes. Aarhus Fremad kom aldrig i gang med deres spil, og gæsterne skabte absolut intet de første 45 minutter, fordi RIF hele tiden fik presset dem til at lave fejl.

Problemet for RIF var bare - endnu en gang - at de mangler skarphed i front.

Jo Mikkel Holk var farlig. Men det var han stort set ene om at være, og det er tydeligt at se, at RIF mangler en farlig mand helt i front til at supplere Mikkel Holk.

Mikkel Holk tacklede sig fri til skud efter fire minutter, men målmanden reddede. Senere sled han sig frem til et godt oplæg til Tobias Plaugborg Jensen, der fik et slapt skud med venstrebenet reddet, og Mikkel Holk havde selv et skud tæt forbi mål. Ud over det var der et langskud fra Johan Søndergaard Larsen klart over mål og et lob fra Klaus Moesgaard lige over mål. Der var de muligheder, der skulle til for at have scoret bare en enkelt gang.

Det billede fortsatte lige efter pausen, hvor Mikkel Holk hurtigt fik et forsøg reddet af målmanden. Kort efter sendte Mikkel Holk bolden på fjerneste stolpe med et fladt skud.

Annonce

To mål på tre minutter

Derfor kom det ud af ingenting, at Aarhus Fremad scorede to mål med tre minutters mellemrum. Først efter fladt indlæg fra kanten, hvor en angriber kom først på bolden tæt under mål. Samme angriber udnyttede kort efter en friløber til at sende bolden i det tomme mål efter skud mellem benene på målmand Simon  Brogaard.

- De straffede os, så snart de fik bare en smule rum at spille i. Det viser, hvor gode de er. Jeg tror, de havde syv spillere med, som jeg brugte på deres førstehold i 2. division, da jeg trænede Aarhus Fremad, fortalte RIFs træner Claus Christiansen.


Træls jeg ikke fik scoret. Jeg skulle have afsluttet noget bedre på nogle af mine forsøg. Jeg skal score i sådan en kamp.

Mikkel Holk, Ringkøbing IFs suverænt bedste mand mod Aarhus FremadEfter 2-0 var Aarhus Fremad i kontrol. RIF var kun tæt på scoring en enkelt gang, da Mikkel Holk skød centimeter forbi mål efter en fornem vending med bolden lige uden for feltet.

- Træls jeg ikke fik scoret. Jeg skulle have afsluttet noget bedre på nogle af mine forsøg. Jeg skal score i sådan en kamp, sagde Mikkel Holk.

Det høje pres passede ham fint.

- Så kan jeg virkelig bruge min fart og fysik, og det betyder også, der er kort til mål, når vi erobrer bolden. Men vi savner at få et slutprodukt på vort arbejde. Jeg håber virkelig snart, det kommer, fortalte Mikkel Holk, der var suverænt banens bedste spiller.

Claus Christiansen var inde på noget af det samme.

Annonce

Pokalkamp i Skjern tirsdag aften

- Jeg har lige sagt til spillerne, at vi spillede en fin kamp, men at vi manglede dygtighed i front, da vi havde momentum. Vi gjorde, hvad vi kunne, og jeg sagde også til gutterne, at de ikke skulle lade negative tanker fylde for meget oven på det her. Første halvleg var fantastisk. Jeg kan kun klage over, at vi ikke scorede, fortalte Claus Christiansen.

Danmarksserien nedrykningsspillet

Ringkøbing IF-Aarhus Fremad 2 0-2 (0-0)

Mål: 56. minut: 0-1. 59. minut: 0-2. En advarsel til RIFs Mikkel Kjeldstrup efter 21 minutter.

RIFs holdopstilling: Simon Brogaard, Mads Dahl Overgaard, Mikkel Kjeldstrup, Anders Vestergaard Larsen, Kristian Bilberg (82. minut: Casper Hagde Jessen), Johan Søndergaard Larsen, Tobias Plaugborg Jensen (64. minut: Anders Vesterbæk), Mikkel Holk, Andreas Lauridsen (72. minut: Christian Pinholt), Klaus Moesgaard (64. minut: Magnus Ulrich) og Lauge Olesen.

Tilskuere: Små 300 på Green Arena - endelig.


Næste opgave er allerede tirsdag aften med en pokalkamp ude mod Skjern GF.

- Den kamp håber jeg på at være med i. Jeg blev i hvert fald helt som aftalt skiftet ud i dag for at være klar til tirsdag mod min gamle klub, sagde Klaus Moesgaard.

Helt på samme måde havde Christian Pinholt det. Han vil også meget gerne stille op mod sin tidligere klub, selv om han har problemer med det ene knæ.

- Nu får vi se. Træningen mandag afgør, hvordan vi stiller op. Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men første prioritet er danmarksserien, så vi tager ingen chancer. Jeg tror, det bliver noget med at stille op med en blanding af det her hold og så spillere fra andetholdet, der fortjener en chance, sagde Claus Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce