Annonce
Skjern Håndbold

Spillet var ikke prangende - Skjern Håndbold måtte slide hårdt for spinkel sejr ude over Kolding

Robin Haug havde en lang række meget flotte og vigtige redninger i slutfasen, og det var i høj grad medvirkende til, at Skjern vandt i Kolding. Arkivfoto: Søren Palmelund
Skjern Håndbold var i problemer både offensivt og defensivt, men det lykkedes at hale en smal sejr på 27-26 hjem over KIF Kolding.
Annonce

Kolding: Hvordan kan det være, det skal være så svært at slå KIF Kolding, når man lige har gennembanket TTH Holstebro?

Det kan man godt undre sig over, når man lige har set Skjern Håndbold slide to point og en sejr på 27-26 med hjem fra Kolding fredag aften.

OK. Kolding har været stærke på hjemmebane. Men de virkede nu til at være til at tale med i de første minutter, hvor Skjern hurtigt tog føringen på to-tre mål. Jesper Konradsson var hurtig og direkte i sit spil, Eivind Tangen fulgte trop, og Elvar Jónsson bød ind fra bagkæden. Alt var godt.

Fra 9-7 begyndte problemerne at komme.

Skjern fik sværere og sværere ved at skabe åbne chancer. Bagkæden gik alt for meget ind over midten, hvor Kolding var fysisk stærkest. De bremsede gang på gang Skjerns spil, og det forhindrede også Skjern i at få skabt nok fra stregen.

Annonce

Optimalt med føring ved pausen

Samtidig havde Skjern problemer defensivt. Det betød, Svend Rughave afløste Robin Haug i målet, og i bagkæden var det pludselig Oliver Norlyk og Jonathan Würtz, der spillede på de to backpladser. Helt godt blev det ikke, så det var faktisk noget nær optimalt for Skjern at kunne gå til pause foran med to mål efter en lidt slap indsats.

Skjern kom godt ud til anden halvleg med føring på 18-15. Derfra skulle der sættes trumf på ved at spille syv mod seks, men det fungerede overhovedet ikke. Skjern scorede slet ikke de næste minutter, hvor Kolding i stedet bragte sig foran 19-18 med 17 minutter igen.

Skjern satte Robin Haug tilbage i mål, og da han for en sjælden gangs skyld reddede straffekast, var det med til at skaffe Skjern føring på 20-19.

Resten af kampen førte Skjern med et-to mål. De overlevede også deres sjette udvisning, og da Elvar Jónsson scorede til 27-25, var sejren hjemme. Koldings sidste mål kom nemlig først i sidste sekund.

Annonce

Tim Winkler håbede at få en hovedrolle

Nederlaget sved hos den tidligere Skjern-målmand Tim Winkler.

- Jeg håbede, jeg fik en hovedrolle, da jeg ved 21-21 reddede straffekast fra Anders Eggert. I den periode havde vi flere muligheder for at komme foran, men vi sløsede tingene væk, fortalte Tim Winkler.

Han startede i mål for Kolding, men allerede i første halvleg blev han byttet ud.

- Helt i orden. Jeg havde ikke fået fat i nok. Især et par scoringer fra René Rasmussen irriterede mig. Sådan er det bare. Da vi kom bagud 23-21, blev det os, der skulle kæmpe for at hænge på. Det lykkedes ikke, og det gør ondt, for vi følte faktisk, vi havde godt fat i kampen, sagde Tim Winkler.

Koldings træner Andreas Toudahl var også træt af nederlaget.

- Helt vores egen skyld. Vi fik afviklet kampen, som vi gerne ville. Vi fik Skjern til at angribe ind over midten, og vi havde succes med at spille syv mod seks, som gav gode chancer, uden det kostede ret meget den modsatte vej. Vi havde snakket om, at kunne vi holde fast langt hen i kampen, så skulle vi nok få vore muligheder. Det fik vi, men i den fase var vi ikke skarpe nok, sagde en skuffet Andreas Toudahl.

Ligaen herrer

KIF Kolding-Skjern Håndbold 26-27 (13-15)

Målscorere Kolding: Andreas Flodman 10, Peter Balling 6, Andreas Væver 4 (2), Thomas Boilesen 3, Alexander Morsten 2 og Kristoffer Vestergaard 1.

Målscorere Skjern: Jesper Konradsson 5, Elvar Jónsson 5, René Rasmussen 4, Jonathan Stenbäcken 3, Eivind Tangen 3, Jørgen Rasmussen 2, Anders Eggert 2 (2), Oliver Norlyk 1, Jonathan Würtz 1 og Jonas Tidemand 1.

Straffekast: Kolding 4 (2 mål), Skjern 3 (2 mål).

Udvisninger: Kolding tre, Skjern seks.

Tilskuere: 440 i Sydbank Arena i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce