Annonce
Ringkøbing IF

Spillet var ikke godt men: Ringkøbing IF kan også bruge tre grimme point

Lennard Lauridsen scorer fint på hovedstød til 1-0 for Ringkøbing IF i kampen mod Herning Fremad, hvor RIF med sejr på 2-1 hentede tre vigtige point i nedrykningsspillet, hvor RIF nu har hele seks point ned til de ni nederste hold i tabellen. Foto: Henrik Olesen
Ringkøbing IF hentede tre grimme point for sejr på 2-1 ude mod Herning Fremad, hvor RIF også fik rødt kort til Lennard Lauridsen og en knæskade til Dennis Juelsgaard.

Ringkøbing: Tre point, rødt kort, en måske slem knæskade.

Selv om kampen mellem Herning Fremad og Ringkøbing IF ikke var særligt velspillet, var den ret så begivenhedsrig for RIF, der på et godt mål og et selvmål vandt 2-1 på en våd og glat kunstgræsbane i Herning.

- Tre grimme point, men de tæller lige så meget som alle andre point, lød det efter kampen fra en velspillende Mikkel Kjeldstrup.

Annonce

Og ja - det var ikke lige kønt det hele.

I møgvejr startede det jævnbyrdigt. Herning havde et par flade skud fra distancen, som målmand Simon Brogaard tog sig af, mens RIF intet viste af betydning, før det blev 1-0 efter 14 minutter. Et godt indlæg fra Andreas Lauridsen nåede Mikkel Holk ikke frem til, men lige bag Holk kom Lennard Lauridsen stormende frem, og før målmanden kunne gribe ind, sendte Lennard Lauridsen bolden i det tomme mål med et hovedstød.

Ti minutter senere 2-0. Tilfældigt. Et hjørnespark fra Mikkel Holk endte lige i forsvaret. Bolden kom retur ud mod Mikkel Holk, der hamrede bolden fladt ind foran mål. Bolden ramte en Herning-forsvarer så heldigt, at bolden gik i mål.

Juelsgaard ud med en knæskade

Fint og dog. I opspillet til hjørnesparket blev Dennis Juelsgaard fældet i en tackling, og kort efter måtte midtbanespilleren lade sig udskifte med en knæskade.

En knæskadet Dennis Juelsgaard hjælpes fra banen, da Ringkøbing IF slog Herning Fremad. Dennis Juelsgaard mener selv, han har glasben, og han frygter, skaden er slem. Foto: Henrik Olesen

- Jeg har tit nærmest overstrakt knæet, men denne gang var det værre, og det var som om, det gav et smæld i knæet. Jeg frygter, det er slemt. Jeg har glasben, lød det fra en forpint Dennis Juelsgaard, der blev kørt hjem af kæresten kort efter.

Fra det tidspunkt faldt RIFs spil totalt fra hinanden. Intet fungerede. Bolden blev mistet hurtigt hele tiden, og Herning kom til at styre alt. Det gav da også en reducering på fladt skud efter en returbold i kanten af feltet efter en god halv time.

Annonce

Kraftig skideballe i pausen

Heldigvis skabte Herning ikke flere chancer inden pausen, så RIF kunne gå i omklædningsrum til en snak - eller rettere en skideballe.

- Det var jo ynglingefodbold i 20 minutter. Vi turde ikke spille, alle nærkampe blev tabt, spillerne holdt ikke fokus, presset fungerede ikke. Nej hvor var det skidt, og det fik spillerne højt og tydeligt at vide, fortalte træner Claus Christiansen om skideballen.

Det hjalp, uden spillet blev helt godt. RIF fik spillet flyttet højere op på banen. Defensiven stod perfekt, og ikke en eneste gang var Herning farlige i anden halvleg.

Lennard Lauridsen får rødt kort for sin anden advarsel inden for to minutter i kampen mod Herning Fremad, hvor Ringkøbing IF vandt 2-1. Foto: Henrik Olesen

Det var RIF en enkelt gang, hvor dommeren ødelagde det hele, da Lauge Olesen sendte bolden i mål på RIFs eneste farlige angreb efter pausen.

- Linjedommeren vinkede offside, men det var på Klaus Moesgaard, der slet ikke gik efter bolden. Lauge var fem meter på den rigtige side, hvilket jeg lige har fået bekræftet på video. Jeg protesterede til dommeren, som jeg spurgte, hvorfor han ikke spurgte linjedommeren, hvem han vinkede på. Resultatet var, jeg fik en advarsel for at gå ud af det tekniske felt, fortalte Claus Christiansen.

Annonce

Rødt kort til Lennard Lauridsen

Det var ikke sidste gang, dommeren var i fokus -eller Lennard Lauridsen for den sags skyld.

Efter 83 minutter havde Herning hjørnespark. Det endte med frispark til Lennard Lauridsen.

- En spiller så på mig, og så sendte han albuen direkte i ansigtet på mig. Helt bevidst. Jeg spurgte dommeren, om det ikke skulle koste en advarsel. Så fik jeg en i stedet for, fordi jeg brokkede mig, fortalte Lennard Lauridsen.

Danmarksserien nedrykningsspil

Herning Fremad-Ringkøbing IF 1-2 (1-2)

Mål: 14. minut: 0-1 ved Lennard Lauridsen. 24. minut: 0-2 på selvmål. 31. minut: 1-2. En advarsel til Herning. Rødt kort til RIFs Lennard Lauridsen for to advarsler efter 83 og 85 minutter og advarsler til Lauge Olesen, Claus Christiansen og Klaus Moesgaard.

RIFs holdopstilling: Simon Brogaard, Kristian Bilberg, Anders Vestergaard Larsen, Mikkel Kjeldstrup, Mads Dahl Overgaard, Lennard Lauridsen, Johan Søndergaard Larsen (90. minut: Anders Vesterbæk), Dennis Juelsgaard (23. minut: Casper Hagde Jessen), Lauge Olesen, Andreas Lauridsen (65. minut: Klaus Moesgaard) og Mikkel Holk.

Så ved vi godt, hvad der kan ske - og det skete. To minutter senere lavede Lennard Lauridsen et dumt frispark midt på banen. Advarsel nummer to og dermed rødt kort.


Ikke meget har ændret sig i de seneste ti år. Jeg kan stadig tabe hovedet. Alt for dumt af mig. Nu får jeg karantæne igen.

Lennard Lauridsen, temperamentsfuld fodboldspiller i Ringkøbing IF


- Ikke meget har ændret sig i de seneste ti år. Jeg kan stadig tabe hovedet. Alt for dumt af mig. Nu får jeg karantæne igen. Måske endda to dage, sagde Lennard Lauridsen.

RIF klarede sig igennem resten af kampen med ti mand.

- Tre point. Det kan vi godt bruge. Vi fik problemer, da Dennis Juelsgaard gik ud. Heldigvis blev tingene bedre i anden halvleg. De andre resultater var fine for os. Nu har vi seks point ned til de nederste ni hold, og det er rart, nu hvor det ser ud til, vi må undvære Lennard og Dennis de næste kampe, sagde Claus Christiansen.

Næste kamp er søndag hjemme mod Aarhus Fremad 2.

- De er gode. De spiller vildt hurtigt. Point vil være ren bonus, sagde Claus Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce