Annonce
Ringkøbing

Spillested slår på tromme for at få flere unge koncertgæster: Aksglæde, Barselona, Elba og Jærv er på vej

Jacob Aksglæde - der som kunstner blot bruger sit efternavn - udgav i 2016 sin første single. I oktober i år kom det første album fra den 29-årige sanger og sangskriver, der er inspireret af navne som C.V. Jørgensen og Marie Key. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Generator har rekordmange navne i programmet for første halvår i 2021, hvor spillestedet får besøg af blandt andre Aksglæde, Billy Cross, Signe Svendsen, Outlandish og Barselona.
Annonce

Ringkøbing: Det er med en vis tilfredshed og ro i sindet, at Anton Bjerg kaster et blik på det program, han netop har modtaget fra trykkeriet.

Han er daglig leder på spillestedet Generator i Ringkøbing, der i første halvår 2021 får besøg af navne som Billy Cross, Dodo & The Dodos, Signe Svendsen, Rasmus Brohave, Outlandish og Elisabeth Gjerluff Nielsen:

- Rent kunstnerisk synes jeg, vi har hævet niveauet. Vi når rundt om mange genrer, siger Anton Bjerg.

Han er også fint tilfreds med, at Generator kan præsentere programmet allerede nu. Tidligere har kalenderen vist på den anden side af nytår, inden spillestedet kunne slå på tromme for den slags.

- Det er en stor fornøjelse for mig at være med rent tidsmæssigt, tilføjer Anton Bjerg, der ser frem til lørdag formiddag, hvor Generator officielt præsenterer programmet ved en musikalsk stand på Torvet i Ringkøbing.

Signe Svendsen har et par guitarer med i bilen, når hun søndag 28. februar om eftermiddagen gæster spillestedet Generator i Ringkøbing. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Med i alt 28 arrangementer er det kommende halvår det mest omfattende, spillestedet nogensinde har lanceret:

- Vi skal nok heller ikke spænde buen ret meget mere. Vi bor jo ikke inde midt i Aarhus, og det skal vi hele tiden være bevidste om.

Annonce

Får ros for håndtering

Anton Bjerg er især glad for at have denne håndfuld kunstnere på hylden i musikbutikkens brede 2021-sortiment: Abekejser, Aksglæde, Barselona, Elba og Jærv.

- Det er fem navne, der er med til at sænke aldersgrænsen. De kan være med til at åbne døren for nogle koncertgæster, vi måske ikke har set alt for meget til.

Jærv er navnet på en dansksproget popduo, der består af sanger og sangskriver Amanda Glindvad og producer og sangskriver Mathias Pedersen. Lørdag 8. maj sætter makkerparret kurs mod Ringkøbing og spillestedet Generator. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mens andre kultursteder rundt om i landet mere eller mindre har undladt at tænde for spotlyset siden midten af marts, har folkene bag Generator holdt fast i strømforsyningen med stribevis af koncerter:

- Vi får så megen ros for vores håndtering af alle de restriktioner, der er kommet fra myndighedernes side. Det handler om, at folk kan være trygge ved at komme her. Vi har hele tiden brugt den strategi, at vi tager notits af situationen nu og her, tilføjer Anton Bjerg.


Vi skal nok heller ikke spænde buen ret meget mere. Vi bor jo ikke inde midt i Aarhus, og det skal vi hele tiden være bevidste om

Anton Bjerg, daglig leder af spillestedet Generator


Kravet om passende afstand mellem gæsterne er en af de udfordringer, der kræver sit af en koncertarrangør. Under normale tilstande kan Generator byde velkommen til 250 siddende eller 350 stående gæster foran scenen.

I corona-udgaven er der plads til 154 tilhørere, der skal sidde ned.

Annonce

Med på statsbudgettet

Generator fik lidt ekstra power tidligere på måneden, da Statens Kunstfond udnævnte kulturhuset i Ringkøbing til et såkaldt netværksspillested. Med forfremmelsen følger et tilskud på en halv million kroner om året i  2021 og 2022.

I Anton Bjergs optik har Generator dermed foretaget en fin mellemlanding. I foråret glippede drømmen om at blive udpeget til regionalt spillested, men i forhold til at modtage gængs honorarstøtte fra staten er der som minimum tale om en økonomisk fordobling som netværksspillested:

- Det er ét trin op på stigen, og det passer godt til mit temperament, siger den daglige leder.

Anton Bjerg gør det samtidig klart, at 'det er bestyrelsen, der tager bestik af, hvad vi skal gå efter.' Når Statens Kunstfond næste gang udpeger regionale spillesteder, bliver det for perioden 2025 til 2028.

Annonce

Lyden af The Beatles

Med endnu et blik i programmet pointerer Anton Bjerg, at det lidt ældre publikum skam også er tilgodeset; med navne som Bøgelund Brothers, Ringkøbing Big Band, tv-læge Peter Qvortrup Geisling og kapelmester Ronnie Flyvbjerg, der en søndag i februar dykker ned i Bent Fabricius-Bjerres store musikskat.

- Vi har fået et godt navn ude hos bookerne og agenterne, der også selv er begyndt at ringe til os. I starten vidste folk ikke, hvad det var, vi snakkede om, siger Anton Bjerg, daglig leder af spillestedet Generator, der i 2012 blev etableret i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard

Den daglige leder på Generator ville ønske, at han en skønne dag kunne præsentere Paul McCartney, men indtil videre må Anton Bjerg og andre vestjyske Beatles-fans nøjes med Repeatles.

De fem herrer i det band indtager scenen lørdag 10. april, hvilket er en mærkedag i musikhistorien. Det var på denne dato i 1970, at medlemmerne af The Beatles annoncerede orkestrets opløsning.

Et andet boyband, Tørfisk, rammer også en mærkedag i 2021 - i form af et 40-års jubilæum, der blandt andet giver sig udslag i en koncert 23. juni om formiddagen, hvor Generator tilgodeser medlemmer af Ældresagen.

På plakaten

Fra årsskiftet og frem til sommerferien 2021 rummer programmet på spillestedet Generator i Ringkøbing blandt andre disse navne:

16. januar: Aksglæde

30. januar: Kristian og Tine Lilholt

12. februar: Billy Cross

20. februar: Dodo & The Dodos

28. februar: Signe Svendsen

6. marts: Barselona

11. marts: Rasmus Brohave

19. marts: Back to Back

28. marts: Ringkøbing Big Band

31. marts: Peter Qvortrup Geisling

16. april: Elba

17. april: Outlandish

30. april: Elisabeth & De unge Mænd

29. maj: Son Demar

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce