Annonce
Livsstil

Spillefugle i stedet for påskekyllinger

Hylene var høje og kunne høres helt ud på gaden. På vej op ad havegangen nåede jeg at afspille en del skrækscenarier med to døtre og deres fire kammerater i alderen ni til 14 år, der var "alene hjemme" efter skole en onsdag eftermiddag. Det viste sig så, at fire teenagere var bænket omkring spisebordet og i gang med at spille "Ego Gold", mens de to yngste legede ovenpå og følte sig lidt generet af de voldsomme udbrud fra stueetagen.

Ego er et selskabsspil opfundet af to fynboer, som begge har været mine kolleger i en del år, inden de lavede deres eget firma, der udgiver brætspil, som de selv eller andre har opfundet. "Ego", hvor det handler om at kende sine medspillere, står godt til teenagere, har jeg fundet ud af. Og det er også sjovt at spille som familie. Det er vi begyndt på i ferierne, efter at den yngste på ni år har plaget i flere år om at være med.

Det er lige før, det tjener som holdtræning at spille med pigerne, for når man spiller med andre familiemedlemmer, venner eller klassekammerater, er det tydeligt, at det er den person, som kender flest medspillere, som oftest ender med at sidde med den største bunke af gyldne jetoner. Dem får man ved at kunne gætte, hvad en medspiller svarer på et spørgsmål såsom: "Stolt eller ydmyg", men man skal også turde satse sine jetoner.

Påskeferien nærmer sig, og jeg ved derfor godt, hvad jeg skal lave mellem alt påskehurlumhejet. Jeg skal spille spil sammen med mine døtre på ni år og 13 år. Især den 13-årige er modtagelig, fordi hun ikke får sin daglige dosis kortspil med klassekammeraterne i skolen, som har besluttet at lægge mobilerne fra sig i frikvarteret. Brætspilleri er ikke sådan noget, der er planlagt, men det sker bare. Nogle gange er det blot et par spil, andre gange kan vi sidde i flere timer. Vi veksler mellem "Ego Gold", "Afrikas Stjerne" og "Uno".

Vi er på jagt efter den originale udgave af "Afrikas Stjerne", for lige nu låner vi genboernes. Men der er en risiko for, at de også skal spille i påskeferien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Højgravid kørte galt

Annonce