Håndbold

Spild af en torsdag aften

Nicoline Dammark fik comeback med en enkelt scoring for Rækker Mølle Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Rækker Mølle Håndbolds damer har ikke længere noget at spille for. Det var desværre alt for tydeligt i bundkampen ude mod Tarup/Paarup, der vandt 21-13.

Odense: Noget tyder på, Rækker Mølle Håndbolds damer ikke kunne tåle at blive sendt ud af topstriden i weekenden. For torsdag aften var de godt nok skidt kørende, da de tabte klart med 21-13 mod bundholdet fra Tarup/Paarup.

- Ja jeg vil håbe, der var tale om en slags mental nedsmeltning, for ellers er vi godt nok dårlige. Det her var totalt spild af en torsdag aften, fortalte træner Michael Iversen fra bilen på vej hjem til Vestjylland.

Efter ti minutter førte Rækker Mølle 3-0.

- Vi havde endda haft chancer til at føre mindst dobbelt så meget, men vi brændte. Derfra var det sørgeligt, det vi viste. Og jo mere Tarup/Paarup kom i gang, jo mere gejst fik de. De ville det mere end os, fortalte Michael Iversen.

Allerede ved pausen var kampen reelt afgjort, for Rækker Mølle var bagud 12-5. Den rene ynk.

2. division damer

Tarup/Paarup-Rækker Mølle Håndbold 21-13 (12-5)

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Else Jensen 3, Line Hansen 3, Mia Hansen 2, Louise Møller 2, Jannie Alstrup 1, Maria Iversen 1 og Nicoline Dammark 1. Straffekast: Tarup/Paarup 4 (2 mål), Rækker Mølle 1 (0 mål). Udvisninger: Ingen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce