Annonce
Erhverv

Spies pauser salg af rejser efter Thomas Cook-konkurs

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Spies er ikke selv gået konkurs, men indstiller midlertidigt salg af rejser efter moderselskabs konkurs.

Spies stopper midlertidigt salg af rejser, skriver netmediet Standby.dk.

Thomas Cook, som er Spies' britiske moderselskab, er natten til mandag gået konkurs.

- Vi har indstillet salget, fordi vi lige nu afventer en afklaring på vores flyselskab, siger Jan Vendelbo, administrerende direktør for Spies i Danmark, til Ritzau og tilføjer:

- Når vi ikke har et flyselskab til at flyve vores gæster ud, så føles det ikke godt over for vores kunder at sælge rejser, før vi har en garanti for, at Thomas Cook Airlines Scandinavia kommer ud at flyve.

Spies er en del af den nordiske afdeling Thomas Cook Northern Europe.

Ifølge Standby.dk flyver 95 procent af deres gæster med Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Flyene i Thomas Cook Airlines Scandinavia hører hjemme i det engelske selskab Thomas Cook Airline, som er gået konkurs.

Spies har lukket for salg af alle rejser på ubestemt tid.

Der kan foreløbigt ikke sættes tidspunkt på, hvornår det igen bliver muligt at booke ferie gennem Spies, lyder det fra den administrerende direktør.

- Det er umuligt at sige, men der arbejdes på højtryk for at finde løsninger. Jeg vil måske tro, at det sker enten senere i dag (mandag, red.) eller i morgen (tirsdag, red.), men det er svært at sige.

Mandag er omkring 1400 danske passagerer berørt af konkursen hos Thomas Cook.

Da selskabet kastede håndklædet i ringen natten til mandag, havde det omkring 600.000 rejsende på udenlandske destinationer.

Hvordan situationen ser ud for danske feriegæster tirsdag, er endnu ikke til at sige, lyder det fra Jan Vendelbo, som tilføjer, at Spies tager en beslutning i løbet af mandag eftermiddag.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel på Standbys hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce