Annonce
Ringkøbing

Spiddet isbjørn får selskab af balance-kunstner, der står på ét ben på toppen af kulfibermast

Balanceakten pilles ned, og gøres klar til flytning. Privatfoto.
Der er ikke længere plads til Galschiøt-skulptur ved lystbådehavnen i Ringkøbing; i stedet flyttes 'Balanceakten' ud til Naturkraft.

RINGKØBING: I årevis har hun balanceret i de højere luftlag over Ringkøbing. Men fra og med tirsdag får skulpturen 'Balanceakten' en ny placering i Ringkøbing.

I pinsen blev skulpturen af en kvinde, der holder balancen på en høj mast, taget ned, og tirsdag transporteres kunstværket så ud til Naturkraft.

- Vi har valgt en placering tæt på ringvejen, så bilisterne gerne skulle kunne se hende, siger Gitte Kjeldsen, formand for kommunens kunstudvalg.

Annonce

Kunstneren Jens Galschiøt udlånte for 10 år siden 'Balanceakten' til Ringkøbing-Skjern kommune, og den blev først opstillet i 2011 på Vestas-halvøen.

- Men den var svær at få øje på og meget overset, så den blev i 2014 flyttet hen til lystbådehavnen, siger Gitte Kjeldsen.


Grunden til, at vi flytter den, er først og fremmest, at havnen skal bruge pladsen til noget andet, så derfor skal vi finde en anden placering. Men vi synes også, at den tematisk passer godt ved Naturkraft.

Gitte Kjeldsen, formand for kunstudvalget.


Kunstforeningen havde planer om at købe den, men opgav, og Jens Galschiøt lod den blive stående som et lån.

- Vi har fået lov fortsat at låne den; hvor længe ved vi ikke, siger Gitte Kjeldsen.

'Balanceakten'

'Balanceakten' er nu ikke 'bare' skulpturen i Ringkøbing, men er en hel samling af kobberskulpturer, der viser menneskelige figurer, som udfører en tilsyneladende umulig balance på høje kulfiberstænger.

I 2005 til 2014 fungerede de som logo og blikfang for mange begivenheder i forbindelse med FN's årti om uddannelse til bæredygtig udvikling. Projektet blev lanceret under en FN-konference i Indien.

- Grunden til, at vi flytter den, er først og fremmest, at havnen skal bruge pladsen til noget andet, så derfor skal vi finde en anden placering. Men vi synes også, at den tematisk passer godt ved Naturkraft, siger Gitte Kjeldsen.

- Den kan godt være lidt svær at se, uanset hvor den står, men vi håber, at dem der kører til og fra Søndervig ad Vestre Ringvej, vil tage den til sig, tilføjer hun.

'Balanceakten' er ikke den eneste Galschiøt-skulptur, der står ved Naturkraft. Lige før pinse blev skulpturen 'Unbearable', der viser en isbjørn, spiddet på en CO2-graf, stillet op foran oplevelses-attraktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce