Annonce
Læserbrev

Spejderi: Fra nørderi til attraktivt tilbud

Annonce

Læserbrev: Vi lever i dag i et samfund, hvor alt og alle skal være perfekt. Vores børn og unge skal helst have den nyeste iPhone og gå til de seje fritidsaktiviteter. For år tilbage var det helt almindeligt, at mange børn og unge gik til spejder. Men de sidste mange år har spejder lagt langt nede på listen over seje aktiviteter. I Skjern startede Pigespejder-arbejdet i 1942. De ville vise, at det var vigtigere end nogen sinde at stå sammen. Gruppen fungerede i rigtig mange år godt, men desværre er der i dag ikke rigtig noget tilbage.

Jeg har været spejder i Skjern i 23 år. Jeg er meget ked af, at det lokale pigespejderarbejder ikke længere fungerer som tidligere. Det ville have været fantastisk at have været flere seje pigespejdere afsted for at fejre 100 års jubilæum. Fredag den 4. maj havde de grønne pigespejdere i Danmark 100-års jubilæum. Her var flere end 2000 spejdere i alle aldre samlet i Århus for at fejre de 100 år. Et kæmpe optog ned gennem gågaden med tamburkorps og fane parade. Alle var glade og i fest humør. Prinsesse Benedikte holdt en smuk tale om pigespejderarbejdet i Danmark igennem 100 år.

Hele dagen var der spejderaktiviteter rundt om i Århus. De, som havde lyst, kunne prøve alt lige fra at lave gourmetmad over bål til at lære om, da oldemor var spejder. Hele dagen blev afsluttet med koncert og et smukt fakkeloptog, ind til domkirken i Århus.

Efter det store event i Århus er mit håb, at der i fremtiden igen vil komme gang i pigespejderarbejdet i Skjern. Jeg er sikker på, at der sidder en masse seje og friske piger som gerne ville have denne mulighed for det fællesskab. Så min opfordring er at vi sammen tager udfordringen, for et fremtidigt pigespejderarbejde.

Charlotte Pedersen ved optoget i Aarhus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce