Annonce
Læserbrev

Spejderi: Fra nørderi til attraktivt tilbud

Læserbrev: Vi lever i dag i et samfund, hvor alt og alle skal være perfekt. Vores børn og unge skal helst have den nyeste iPhone og gå til de seje fritidsaktiviteter. For år tilbage var det helt almindeligt, at mange børn og unge gik til spejder. Men de sidste mange år har spejder lagt langt nede på listen over seje aktiviteter. I Skjern startede Pigespejder-arbejdet i 1942. De ville vise, at det var vigtigere end nogen sinde at stå sammen. Gruppen fungerede i rigtig mange år godt, men desværre er der i dag ikke rigtig noget tilbage.

Jeg har været spejder i Skjern i 23 år. Jeg er meget ked af, at det lokale pigespejderarbejder ikke længere fungerer som tidligere. Det ville have været fantastisk at have været flere seje pigespejdere afsted for at fejre 100 års jubilæum. Fredag den 4. maj havde de grønne pigespejdere i Danmark 100-års jubilæum. Her var flere end 2000 spejdere i alle aldre samlet i Århus for at fejre de 100 år. Et kæmpe optog ned gennem gågaden med tamburkorps og fane parade. Alle var glade og i fest humør. Prinsesse Benedikte holdt en smuk tale om pigespejderarbejdet i Danmark igennem 100 år.

Hele dagen var der spejderaktiviteter rundt om i Århus. De, som havde lyst, kunne prøve alt lige fra at lave gourmetmad over bål til at lære om, da oldemor var spejder. Hele dagen blev afsluttet med koncert og et smukt fakkeloptog, ind til domkirken i Århus.

Efter det store event i Århus er mit håb, at der i fremtiden igen vil komme gang i pigespejderarbejdet i Skjern. Jeg er sikker på, at der sidder en masse seje og friske piger som gerne ville have denne mulighed for det fællesskab. Så min opfordring er at vi sammen tager udfordringen, for et fremtidigt pigespejderarbejde.

Annonce
Charlotte Pedersen ved optoget i Aarhus. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce