Annonce
Skjern

Specialelever skal blive i pavilloner tre år endnu: Skal afvente den endelige skolestruktur i Skjern

Pavillonerne skal blive på Skjernåskolen frem til 2024. Foto: Christian Baadsgaard
Politikerne har valgt at vente med ombygning, til den endelige kabale for skolestrukturen er gået op. En fælles skolebestyrelse skal drøfte mulighederne.

SKJERN: For snart tre år siden blev det betegnet som en midlertidig løsning, da kommunen valgte at leje pavilloner til at løse pladsproblemerne på Skjernåskolen, men når pavillonerne bliver taget ud af brug, har den midlertidige løsning varet i fem år.

Børne- og familieudvalget har nemlig valgt at forlænge lejeperioden på pavillonerne frem til midten af 2024. De fem år er det maksimale, de ifølge bygningsreglementet må bruges til formålet, og det var enten den løsning, eller at igangsætte planlægningen af et byggeri på baggrund af det oplæg, som et arkitektfirma har lavet.

Men samtidig er fremtidens skolestruktur under planlægning i Skjern, og planen er, at Kirkeskolen og Amagerskolen sammenlægges til en skole med fælles ledelse og bestyrelse.

Om der i fremtiden skal være skole på begge matrikler, eller om der skal bygges til eller bygges helt nyt, er indtil videre et åbent spørgsmål, men under alle omstændigheder kommer det til at påvirke beslutningen om Skjernåskolen, der ligger nabo til Amagerskolen.

En ændring på Amagerskolen kan frigøre plads til Skjernåskolen, så der kan spares på udvidelsen, men det kan også gå den anden vej, og derfor har udvalget også valgt at afvente den endelige struktur.

Annonce

Fælles bestyrelse

Med beslutningen har børne- og familieudvalget også ønsket, at de to skolebestyrelser bliver til en fælles bestyrelse hurtigst muligt. De nuværende bestyrelser er valgt frem til 2022, og skal politikerne vente til da med at tage dialogen, vil der blive alt for kort tid at løbe på.

- Det er et udtryk for, at vi gerne vil i gang i Skjern, og vi skal have truffet en beslutning i begyndelsen af 2022 om, hvordan skolestrukturen skal se ud i Skjern, forklarer udvalgsformand Trine Ørskov (S).


Det er et udtryk for, at vi gerne vil i gang i Skjern, og vi skal have truffet en beslutning i begyndelsen af 2022 om, hvordan skolestrukturen skal se ud i Skjern.

Trine Ørskov, udvalgsformand (S)


Byrådet har i øvrigt sat penge af til en forbedring af rammerne på Skjernåskolen. På anlægsbudgettet er afsat totalt 39 millioner kroner til projektet, fordelt med henholdsvis 7,8 millioner kroner i 2022 og 31,2 millioner kroner i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Annonce