Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Nedrykning og kommunal sparerunde betyder, at det kommunale sponsorat til Ringkøbing Håndbold falder med 25 procent i den kommende sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Mens Skjern Håndbold og Ringkøbing Fodbold kan se frem til en slanket sponsoraftale med kommunen, så må Ringkøbing Håndbold spænde livremmen adskillige huller ind. Rækker Mølle Håndbold får en lang næse.

Ringkøbing-Skjern: Det duer ikke at spare på breddeidrætten, hvis man ikke gør det samme på eliten.

Sådan sagde borgmester Hans Østergaard (V) for nylig, da han forklarede, at de sædvanlige kommunale sponsorater bliver mindre den kommende sæson. Viceborgmester Søren Elbæk (S) er helt enig. Derfor bliver der nu skåret i det kommunale sponsorat til eliteklubberne.

- Vi er ude og feje i alle hjørner for at få det kommunale budget til at hænge sammen, og det betyder, at de bedste også skal bidrage til den kommende sparerunde, siger Elbæk.

Skjern Håndbold og Ringkøbing Fodbold står begge til en minimal besparelse på omkring syv procent af sidste års sponsorat. Det betyder, at de henholdsvis kommer til at modtage 925.000 kroner og 280.000 kroner den kommende sæson.

Ringkøbing Håndbold får en nedgang på 25 procent. En del af nedgangen skyldes, at kvinderne rykkede ud af den bedste liga og derfor spiller i 1. division i næste sæson. Støtten falder fra 400.000 kroner til 300.000 kroner.

- Ringkøbing Håndbold får en chance for at vende tilbage til den bedste række. Vi mener fortsat, at der er en god markedsføringsværdi i klubben. Men det er også gjort klart for klubben, at taksten kun gælder den kommende sæson. Hvis det ikke lykkes at rykke op, så har vi en ny situation til næste år, siger Søren Elbæk.

Til gengæld er der ikke en kroner til Rækker Mølle Håndbold, hvis herrer var tæt på at rykke op i 1. division, men til næste år både har et herre- og et kvindehold i 2. division og derfor havde søgt om et årlig sponsorat på 150.000 kroner for blandt andet at kunne opretholde bustransport til udekampe.

- Man kan altid diskutere, om de også bude have. Men vi er enige om ikke at give et kommunalt sponsorat til Rækker Mølle Håndbold, siger viceborgmesteren.

Beløbenes størrelse kommer ikke bag på de tre eliteklubber, som modtager støtte. De har for længst været til møde om den ændrede sponsorstøtte og har derfor selv søgt om det nedsatte beløb, som politikerne nu officielt har godkendt.

Selv om der bliver sparet på den direkte elitestøtte, så er der lidt ekstra i posen til enkelt-arrangementer. Ringkøbing-Skjern Kommune har nemlig 200.000 kroner, som skal bruges til kampsponsorater og lignende.

Ringkøbing-Skjern har i sine egne retningslinjer lagt vægt på, at de højest-rangerende klubber øger kendskabet til kommunen udad til og styrker stoltheden indadtil.

Samtidig er det opfattelsen, at profileringsværdien er stor, når der vises tv-klip fra de vestjyske håndboldholds kampe. For Ringkøbing Fodbolds vedkommende trækker det op, at kommunens højst placerede hold i 2. division kan være forbillede for de mange fodboldspillere i kommunen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce