Ringkøbing

Spansk virksomhed etablerer sig i Ringkøbing-Skjern: 60 fleksjob på vej

På billedet ses fra venstre direktør José Ramón Martines Arias fra Soltra, jobkonsulent Seda Dodurga Sandahl og afdelingsleder Marc Lykke. Foto: Jørgen Kirk

Soltra bliver underleverandør til Vestas og vil beskæftige op mod 60 fleksjobbere - også flygtninge og handicappede er i målgruppen.

Ringkøbing-Skjern: Der er nye job på vej til Ringkøbing-Skjern Kommune.

I disse dage er direktør José Ramón Martinez Arias på besøg for at finde egnede lokaler til den spanske virksomhed Soltra.

Virksomheden skal efter planen i februar 2019 - nærmere bestemt i uge 8 - begynde montagen af elektriske og mekaniske komponenter som underleverandør til Vestas.

Soltra er i hele forløbet blevet hjulpet af afdelingen Virksomhedsservice hos Jobcenter Ringkøbing-Skjern. Opgaven med at "sælge" kommunen, finde lokaler og skaffe arbejdskraft er lagt i hænderne på jobkonsulent Seda Dodurga Sandahl.

- Det er en kæmpe ære at kunne byde en international virksomhed som Soltra velkommen til Ringkøbing-Skjern, siger Seda Dodurga Sandahl.

Hun skal nu rekruttere medarbejdere, og det bliver i første omgang fleksjobbere og dernæst flygtninge.

- Soltra er en virksomhed med en social tankegang, der gerne vil ansætte ledige og folk med nedsat arbejdsevne. Derfor vil 50 til 60 fleksjobbere blive tilbudt ansættelse. Også en mindre gruppe integrationsborgere vil blive ansat. Soltra vil også ansætte både psykisk og fysisk handicappede, siger Seda Dodurga Sandahl.

Kommunen vil tilbyde de pågældende borgere en opkvalificeringsperiode på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, så de bliver klar til beskæftigelsen hos Soltra.

- Det er et meget spændende projekt, og vi glæder os til at åbne en ny dør til en social og rummelig virksomhed for vores ledige borgere, siger jobkonsulent Seda Dodurga Sandahl.

Samarbejde med Vestas

Soltra er hjemmehørende i Castilla y León i det nordlige Spanien og har desuden afdelinger i Mexico, Portugal og USA.

Firmaet blev grundlagt i 2000 i León, med det hovedformål at skabe jobs til personer med handicap. I øjeblikket beskæftiger Soltra næsten 400 mennesker i León, hvoraf 93 procent har en eller anden form for handicap.

Selskabet har tidligere samarbejdet med Vestas i Spanien. Direktør José Ramón Martinez Arias, der ikke i dag ønsker at udtale sig, har ifølge sin linkedin-profil været ansat hos Vestas fra 2000 og frem til 2012.

På firmaets hjemmeside fortælles, at Soltra "har besluttet at tage risikoen og foretage det internationale spring. Med det formål fortsat at skabe beskæftigelse for handicappede i provinsen León, vil Soltra flytte til Danmark for at fortsætte arbejdet med Vestas".

- Der er således underskrevet en aftale med Vestas om i Danmark at fortsætte aktiviteten, der indtil videre blev udført fra Villadangos del Páramo. Soltra har i nogen tid forhandlet om projektet for at oprette et servicevirksomhed ved Vestas hovedkontor i Danmark. Efter det danske selskabs beslutning om at opgive produktionen i León, besluttede Soltra at styrke sit forhold til det multinationale selskab i overbevisning om, at en del af aktiviteten kunne udføres fra León og vokse i fremtiden. Det handler om at holde kontakten med en kunde, der er vigtig, og udnytte de muligheder, vi fortsat tilbyder, siger Josean Idoeta, leder af Soltra, på hjemmesiden.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen