x
Annonce
Udland

Spansk tenor undskylder efter flere anklager om sexchikane

Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix
Plácido Domingo er gennem det sidste år beskyldt af flere kvinder for sexchikane. Han undskylder handlingerne.

Den spanske operastjerne Plácido Domingo har tirsdag undskyldt efter flere anklager om sexchikane.

Annonce

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Beskyldningerne kommer fra mindst 20 kvinder, der mener, at operastjernen blandt andet har kysset og rørt dem mod deres vilje. Nogle af hændelserne går helt tilbage til 1980'erne.

- Jeg vil have, at de skal vide, at jeg er virkelig ked af det, jeg har forårsaget dem. Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger, siger Plácido Domingo i en meddelelse til det spanske nyhedsbureau Europa Press ifølge AFP.

Indtil nu har operasangeren, der i mange år var en del af "De tre tenorer", afvist beskyldningerne. Han har blandt andet kaldt beskyldningerne for "unøjagtige".

De første beskyldninger begyndte at florere tilbage i august, og to måneder senere trådte han tilbage som direktør for operakompagniet "Los Angeles Opera". Han trak sig samtidig fra alle fremtidige optrædener i New York. Dermed sluttede tenorens karriere i USA.

- Jeg har brugt de seneste måneder på at reflektere over de beskyldninger, som forskellige kolleger har fremsat mod mig, siger Plácido Domingo.

Mens karrieren i USA er slut, så har anklagerne ikke på samme måde berørt operasangerens karriere i Europa. Her har han optrådt både i Østrig, Ungarn og Rusland, siden beskyldningerne begyndte at rulle.

Adskillige af kvinderne har også sagt, at han har forsøgt at presse dem til seksuelle forhold ved at love dem arbejde. I meddelelsen siger han, at det aldrig var intentionen.

Operasangeren håber, at undskyldningen kan føre til positive ændringer i operabranchen.

- Det er mit inderste ønske, at operabranchen bliver et sikrere sted at arbejde for alle, siger han i meddelelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce