Annonce
Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

RINGKØBING: - Det bliver en spændende rejse.

Dagens vestjyske underdrivelse tilhører vist tre dristige kvinder fra Skjern: Anette Lotterup Nielsen, Anita Løvenhardt og Anette Axelsen, der lørdag morgen klokken 7.30 begav sig ud på et fysisk og psykisk udfordrende eventyr, de færreste vist tør give sig i kast med:

De deltager i lørdagens Ultraløb Ringkøbing Fjord Rundt på 100 kilometer distancen!

De tre vestjyske kvinder er medlemmer af Skjern Løbeklub, og er erfarne løbere, der alle har løbet maraton. Men fra 42,2 kilometer til 100 kilometer er der et stykke vej. Så hvad får dem til at deltage i en sådan udfordring?

- Det spørger vi også os selv om! Men vi har egentlig længe talt om at deltage, og tog beslutningen i maj, siger Anette Nielsen.

Anette Nielsen, Anita Løvenhardt og Anette Axelsen er dog enige om, at det drejer sig om at komme helt ud på og over grænsen.

- Der er mange ubekendte, når man deltager i sådan et løb, men det er vanvittigt spændende at give sig selv sådan en udfordring, siger Anette Axelsen.

- Vi har haft mange løbeture sammen, og vi har aftalt at følges ad, så langt vi kan, så må vi se, tilføjer Anita Løvenhardt.

Svend Dalgaard fra Ringkøbing gør klar til at løbe fjorden rundt for tredje gang; eller rettere fjerde, for han deltog også i vinterens Cannonballløb.

Vestjyske veteraner

De tre kvinder fra Skjern var ikke de eneste lokale, der havde kastet sig ud i ultraløbs-eventyret.

To andre deltagere, Svend Dalgaard fra Ringkøbing og Thomas Lykkeberg fra Spjald havde før været med. Svend faktisk de to foregående gange, mens Thomas vandt løbet i 2017.

- Det gør jeg ikke i år; der er mange flere med, og for mig handler det om, at det skal være en hyggetur; jeg skal have mig en god snak med Svend, fastslog Thomas Lykkeberg med et smil, mens han satte et rundstykke til livs før starten.

Den snak glædede Svend Dalgaard sig til.

- Man har masser af tid til at snakke med folk på så lang en tur, fastslog han.

- Jeg føler mig så klar, som jeg kan blive; så må vi se, hvordan det går, fortsatte Svend Dalgaard.

Alle deltagerne var enige om en ting: Varmen bliver den stor udfordring. Der var tåge fra morgenen af, men udsigten til temperaturer på 25-26 grader ude på ruten kunne godt give betænkeligheder.

- Man skal i alt fald sørge for at få drukket nok undervejs, sagde Svend Dalgaard.

Rekordmange deltagere

Løbets arrangør, Thomas Lønbæk, kunne glæde sig over, at aldrig har så mange været med til løbet før. Klokken 7.30 kunne han sende ikke færre end 80 løbere fra 10 forskellige nationer ud på 100 kilometerruten.

Men løbet tilbyder også flere andre distancer:

Klokken 11.00 starter Ringkøbing Fjord Rundt 60 kilometer fra Bork Havn, klokken 16.00 starter Ringkøbing Fjord Maraton fra Kongevejens Stadion, og Klokken 18.00 lyder startskuddet til Ringkøbing Fjord Halvmaraton.

Første løber ventes i mål omkring klokken 17.00 og sidste løber omkring klokken 22.30.

Interesserede er meget velkomne til at kigge forbi Kongevejens Stadion i løbet af dagen og aftenen for at kigge på og heppe på løberne, og det samme gælder selvfølgelig ude på ruten, understreger Thomas Lønbæk.

De hårdt prøvede løbere har brug for al den opmuntring de kan få, så klapsalver og opmuntrende tilråb er mere end velkomne!

Thomas Lykkeberg fra Spjald får sig lige nogle hurtige kulhydrater inden start på løbet.
Klar til at løbe fjorden rundt: Anette Nielsen, Anita Løvenhardt og Anette Axelsen fra Skjern kastede sig ud i deres livs fysiske udfordring Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce