Ringkøbing

Sosu-medarbejdere skal på efteruddannelse - studenter får jobtilbud

Bliver du student til sommer og har planer om et sabbatår, så er Ringkøbing-Skjern Kommune klar med et jobtilbud. Pressefoto

Allerede inden studenterne om et par måneder svinger huerne, bliver de mødt med et jobtilbud fra Ringkøbing-Skjern Kommune. 500 social- og sundhedsmedarbejdere skal på efteruddannelse, så kommunen søger 50 vikarer og håber, at de unge vil overveje en sundhedsuddannelse bagefter.

Ringkøbing-Skjern: I det daglige arbejde med borgere har social- og sundhedsmedarbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune oplevet, at de traditionelle pleje- og omsorgsopgaver fylder mindre og mindre.

I stedet er det i stigende grad psykiatriske sygdomme, misbrugsproblematikker, angst- eller depressionslidelser, borgerne kommer med.

Derfor har det været et udbredt ønske blandt social- og sundhedsmedarbejderne at få mere viden om psykiatriske diagnoser.

Derfor har kommunens sundheds- og omsorgsafdeling i samarbejde med social- og sundhedsskolen i Herning tilrettelagt et fem dages kursusforløb om psykiatriske problemstillinger for alle ca. 330 social- og sundhedshjælpere samt hjemmehjælpere, mens de ca. 220 social- og sundhedsassistenter får et fem dages kompetenceløft med fokus på misbrugsproblematikker hos sindslidende borgere.

Kursus og jobtilbud

Kompetenceforløbene for Ringkøbing-Skjern Kommunes godt 500 social- og sundhedsmedarbejdere tilrettelægges i samarbejde med Social- og sundhedsskolen i Herning og starter i august 2018.Social- og sundhedshjælpere er medarbejdere med en 14 måneder lang uddannelse i hverdagspleje og -omsorg.

Social- og sundhedsassistenterne har været igennem en bredere uddannelse, der på 34 måneder inkluderer sygepleje og en klinisk tilgang til pleje og omsorgsopgaver.

Ringkøbing-Skjern Kommune søger ca. 50 friske unge fra juli eller august 2018 til og med januar eller februar 2019.

Ekstra fokus på dialog

Som opfølgning vil begge grupper få et tre dages kursus i anerkendende pædagogik og kommunikation i dialogen med borgeren.

- Vi er i kontakt med rigtig mange søde ældre, der bare skal have lidt hjælp til at få dagen til at fungere. Men mange af vores borgere er også komplekse med blandingsdiagnoser, og har måske haft en psykisk diagnose livet igennem, som kommer til udtryk, fordi de er blevet demente og ikke længere mestrer hverdagen, siger Birgitte Gyldenberg, enhedsleder på Fjordparken Ældrecenter i Ringkøbing, i en pressemeddelelse.

God erfaring til cv'et

Kompetenceløftet kommer til at ske i et fælles rul og løbende over otte måneder.

- Sosu-medarbejderne løber allerede stærkt i deres dagligdag, så det siger sig selv, at vi ikke kan sende alle ca. 550 sosu-medarbejdere på efteruddannelse i otte dage hver, uden at det efterlader store huller i vagtplanen, siger Birthe Nyrup Dahl, uddannelsesansvarlig i sundhed og omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune,

Derfor håber Birthe Nyrup Dahl og kommunen, at mange af de nye studenter har lyst til at træde til som vikarer.

- Vi skal bruge ca. 50 friske unge i 6-8 måneder. De vil få en god introduktion til arbejdet i ældreplejen eller på et ældrecenter, og vi kan godt garantere vikarerne, at de får et job med indhold og mening, en pæn løn og en god portion erfaring på cv'et, siger Birthe Nyrup Dahl.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt