Annonce
Debat

Sommerpakken skaber ulighed i turist- og oplevelsesbranchen

Annonce

Læserbrev: Borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) har skrevet følgende åbne brev:

Kære erhvervsminister Simon Kollerup, kulturminister Joy Mogensen, erhvervsudvalget, kulturudvalget og politiske partier bag sommerpakken - Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet

Den 19. juni 2020 indgik regeringen og et flertal i Folketinget en aftale om den såkaldte sommerpakke, hvori der bl.a. indgår rabatordninger på kulturområdet. I aftaleteksten står der, at ”Kulturen er for alle” og at der ”gives mulighed for at indføre halv pris på entrebilletter til kultur- og foreningsoplevelser i skolernes sommerferie”.

Formålet med sommerpakken er at ”understøtte den danske turisme og oplevelsesøkonomi, herunder kulturinstitutionerne, der skaber tusindvis af arbejdspladser i hele landet, men som er blevet hårdt ramt, da corona ramte Danmark”.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtalte på pressemødet om sommerpakken den 19. juni, at aftalen ”skal sparke gang i den del af dansk erhvervsliv, som er særligt koncentreret omkring sommeren. Vores turist- og oplevelsesøkonomi.

Det er penge, som skal give en god sommer for os alle sammen - i byen, men også ude på landet og på de små øer”. Vi skal som samfund stå sammen om at få os alle sammen bedst muligt igennem krisen, og derfor bakker vi fuldt ud op om de gode intentioner i sommerpakken.

Vi undrer os dog over, at det tilsyneladende ikke er alle dele af den danske turist- og oplevelsesbranche, der skal hjælpes igennem krisen.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har det nyåbnede aktivitets- og formidlingscenter Naturkraft fået afslag på at indføre halv pris på entrebilletter. Naturkraft er endnu ikke godkendt som videnspædagogisk aktivitetscenter, og ministeriet har begrundet sit afslag med, at der aktuelt ikke er planer om at udvide antallet af centre i ordningen.

Begrundelsen er dermed ikke baseret på indholdet af Naturkrafts aktiviteter - og det finder vi temmelig usagligt.


Begrundelsen er dermed ikke baseret på indholdet af Naturkrafts aktiviteter - og det finder vi temmelig usagligt.


Wow Park, som også ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune, har heller ikke fået mulighed for at tilbyde kunderne halv pris for entrebilletterne.

Wow Park er et aktivitetscenter, hvor fokus er på at genskabe kontakten til naturen og gøre det sjovt for både børn og voksne at lege sammen i skoven.

Aftaleparterne har besluttet, at følgende tilbud er omfattet af ordningen: cirkusser, museer, revyer, spillesteder og orkestre, teatre, folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg.

Der er dermed ikke gjort plads til, at aktivitetscentre som f.eks. Wow Park bliver en del af ordningen. Vi undrer os over, at de gode hensigter i aftalen – ”at sparke gang i den del af dansk erhvervsliv, som er særligt koncentreret omkring sommeren. Vores turist- og oplevelsesøkonomi” - ikke følges op med initiativer og ordninger, der kan bringe alle dele af branchen igennem krisen.

Der er mange danske familier, der holder ferie i Danmark i år på grund af corona-krisen, og når de skal vælge mellem de mange ferieaktiviteter rundt omkring i landet, så vil billetpriserne naturligvis spille en meget stor rolle. Nogle steder kan familierne købe billetter til halv pris - med støtte fra staten - og andre steder skal de betale fuld pris. Sommerpakken skaber bedre vilkår for de dele af branchen, der er omfattet af aftalen, men den skaber dermed også dårligere vilkår for de dele af branchen, der ikke er omfattet - og det stemmer ikke overens med intentionerne i aftalen.

Vi mener, at betingelserne i ordningen er urimelige og konkurrenceforvridende. Dette gælder ikke blot i vores kommune - det gælder i hele landet. Vi bakker som nævnt ovenfor fuldt ud op om de gode hensigter i aftalen, men vi anbefaler, at aftalen justeres således, at det konkurrenceforvridende element udgår.

Lad os stå sammen om at hjælpe hele vores turist- og oplevelsesbranche så godt som muligt gennem corona-krisen - og her er hurtig handling særdeles påkrævet, da branchen allerede har taget hul på sommersæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce