Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sommerhusudlejer frygter endnu en grænselukning

Lars Christensen er bekymret for, at grænsen til Tyskland bliver lukket. Det samme er mange tyske turister, som er begyndt at ringe til Novasol-Dansommer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Stigende smittetal i Tyskland sætter gang i spekulationerne om, hvorvidt der kan være en lukning af den dansk-tyske grænse på vej. Feriehusudlejerne krydser fingre for, at det ikke sker.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Åh nej, ikke igen.

Sådan var reaktionen hos medarbejderne i Novasol-Dansommer i Søndervig, da der onsdag blev spekuleret i, at Danmark torsdag kan lukke grænsen for tyske turister.

Den seneste uge er smittetallet nemlig stukket af. Lige nu er der 42,1 smittede pr. 100.000 indbyggere i gennemsnit. I Danmark fraråder man ikke-nødvendige rejser, når tallet er 30 smittede pr. 100.000 indbyggere - og derfor kan der vente en lukning forude, hvis Tyskland bliver et såkaldt karantæneland. Skal tyskere krydse grænsen til Danmark, skal de have et anerkendelsesværdigt formål, og det er en ferie i et lejet sommerhus ikke.

Det har givet de første opkald fra turister, som er bekymrede for, at deres ferie er i fare.

- Vi krydser fingre for, at det ikke sker. Den kommende uge er der fuld booket i sommerhusene, og vi har også mange gæster resten af året. Men skulle der blive lukket ned, så er vi så langt henne på sæsonen, at det ikke er så alvorligt, som det var i foråret, siger Lars Christensen fra Novasol-Dansommer.

Det er dog ikke længere siden, end han og medarbejderne kan huske det store pres, der var, da samtlige feriehusgæster skulle have ombooket deres bestilte ferie.


Den kommende uge er der fuld booket i sommerhusene, og vi har også mange gæster resten af året. Men skulle der blive lukket ned, så er vi så langt henne på sæsonen, at det ikke er så alvorligt, som det var i foråret.

Lars Christensen.


- Lige nu er vi nødt til at vente og se. Vi kan ikke gøre andet. Men det er da træls. Vi er samlet med en masse kolleger fra hele landet i Kolding lige nu. Og der bliver nærmest ikke snakket om andet. Så det er selvfølgelig en situation, vi følger rigtig tæt, siger Lars Christensen.

Udenrigsministeriet kommer med opdaterede rejsevejledninger hver torsdag. Og det er her nye lande - som for eksempel Tyskland - kan komme på listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce