Ringkøbing

Sommerhusejere tvinges til at kloakere

Arkivfoto.

Et stort flertal i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at 1864 sommerhusejere i kommunen skal tilsluttes kloaknettet frem mod 2027.

Ringkøbing-Skjern: Sommerhusejere i Lodbjerg Hede, Vedersø Klit, Halby, Søndervig og Aargab kan godt forberede sig på at skulle til lommerne.

Et stort flertal i teknik- og miljøudvalget har netop sagt god for, at i alt 1864 sommerhuse frem til 2027 skal tilsluttes det offentlige kloaknet.

Flertallet mener, at kloakeringen af sommerhusene vil løse både nuværende og fremtidige problemer med afledningen af spildevand i sommerhusområderne.

Beslutningen betyder, at alle grundejerne vil blive opkrævet et tilslutningsbidrag på omkring 40.000 kroner, så snart der er mulighed for tilslutning til kloaknettet.

I øjeblikket er der omkring 170 sommerhusejere med et nyere nedsivningsanlæg på grunden. Netop denne gruppe sommerhusejere får mulighed for at søge om dispensation hos Ringkøbing-Skjern Forsyning for tilslutningsbidraget i op til 10 år.

- Tilslutningsbidraget skal falde, men de grundejere kan så få lov til at afdrage det over de år, der er tilbage i deres anlæg op til 10 år, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Intet belæg for kloakeringsbehov

Den eneste, der gik imod udvalgets beslutning, var udvalgsmedlem Svend Boye Thomsen (V). Det har ikke været muligt at træffe ham over telefonen, men på sin facebook-profil fortæller han, at han synes, det er unødvendigt at kloakere i sommerhusområdet og give ejerne ekstra udgifter

"Jeg blev stemt ned med et brag i teknisk udvalg i sagen om kloakering af sommerhusene på klitten. Jeg mener, som jeg tidligere har skrevet, at man er på vej til at skyde gråspurve med kanoner", skriver Svend Boye Thomsen på Facebook.

"Jeg har ikke set dokumentation for, at sommerhusene giver problemer med forurening, og så vil jeg ikke stemme for, at sommerhusejerne skal betale en masse penge for, at området kloakeres", skriver han.

Sagen bliver nu sendt til behandling i byrådet.

0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne