Annonce
Vestjylland

Sommerhusejere og lodsejere skal søge fodslag i Vester Husby

Mange sommerhusejere har kritiseret kommunens plan for udstykning af Græm Kær til sommerhuse. Nu er der nedsat en projektgruppe, hvor lodsejere og sommerhusejere skal søge at nå frem til enighed om et nyt forslag. Ill.: Holstebro Kommune
Kommunen har nedsat arbejdsgruppe, som skal komme med forslag til udstykning af nye sommerhuse i Græm Kær.

HOLSTEBRO: Der har været et skarpt modsætningsforhold mellem de lodsejere og det flertal i byrådet, der gerne vil have udstykket sommerhuse på de marker i Græm Kær tæt på havet - og på den anden side sommerhuseejere, som har protesteret højlydt mod planerne - og ønsket at fastholde kommunens tidligere plan om at genskabe et vådt kær på markerne.

Nu er sommerhusejerne i Vester Husby så kommet med i en projektgruppe, som skal komme med et forslag til en lokalplan med nye sommerhuse i området. En gruppe som kommunen har nedsat.

Og her skal de finde fælles fodslag med de lodsejere, som gerne vil udstykke deres marker til sommerhuse i området.

Det er formanden for Vester Husby Grundejerforening, Per Korsgaard og næstformand Per Boje, samt Ivan Nygaard Jensen, der repræsenterer sommerhusejerne. Også kloakmester Knud Erik Jacobsen fra Vester Husby er med som repræsentant for området.

Der er tre lodsejere med i projektgruppen, nemlig Tage Andersen, Poul Bank og Lisbet Harder.

- Jeg har en forventning om, at vi kan finde et godt resultat - og gerne et resultat, som alle kan leve med, siger Per Korsgaard.

Kommunen har også hyret Team Plan til at medvirke til at få den nye lokalplan for området i hus.

Kommunens første forslag til 67 sommerhusgrunde på hver 5000 kvadratmeter blev præsenteret på et borgermøde 23. oktober, og her var der blandt de kritiske røster et ønske om mere sammenhængende naturområder mellem de kommende sommerhuse.

Efter planen skal der ligge et forslag til godkendelse i økonomiudvalget i juni, og hvor byrådet i august kan sende et lokalplanforslag i offentlig høring. Og hvor en endelig lokalplan kan være vedtaget i december 2020 eller i januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce