Annonce
Skjern

Sommerhusejere fra Nordsjælland støtter jazzfestival i Stauning: Det går til et godt formål

Hans Erik Nielsen og Dorte Skriver er stolte sponsorer ved jazzfestivalen. 20.000 kroner giver deres firma Karlebo Hegnet til festivalen hvert år. Foto: Jørgen Kirk
Selvom de kommer fra Nordsjælland, så gør Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen masser af reklame for jazzfestivalen i deres lokalområde. De er nemlig sommerhusejere i Stauning, og er trofaste sponsorer ved den årlige begivenhed.

STAUNING: - Hvad er det?

Spørgsmålet får Hans Erik Nielsen stillet utallige gange, når han kører rundt i sin firmabil på Sjælland. Sammen med sin kone, Dorte Skriver er han indehaver af Karlebo Hegnet i Fredensborg. Et firma, der er specialiseret i at bygge hegn til hesteejere, og kundekartoteket tæller milliardærer og dem, man læser om i de kulørte blade, som er bosat i den dyreste ende af Nordsjælland. Og når de så spørger om, hvad reklamen for Ringkøbing Fjord Jazzfestival på firmabilerne er, så svarer Hans Erik Nielsen:

- Det er en fantastisk oplevelse, som finder sted hver anden weekend i august hvert år!

Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen ved godt, at de ikke har det mindste ud af de reklamer, de kører rundt med på Sjælland. Selvom de har fået lokket venner og bekendte med til Stauning, så er det begrænset hvor meget effekt, deres firmabilskampagne har.

Men det gør nu ingenting. For hygge og glæde i et lokalsamfund kan man ikke alligevel gøre op i penge.

Annonce
Noget af det skønne ved at komme til jazzfestival, er at mødes med de mange bekendte. Jesper Graakjær har et hus på havnen, og det bliver til mange besøg hos ham, ligesom Jesper Graakjær og Hans Erik Nielsen skriver breve til hinanden. Foto: Jørgen Kirk

Fast sponsor

Hans Erik Nielsens far, H.G. Nielsen, var leder af Nato-depotet i Dejbjerg, og i 1969 byggede forældrene et sommerhus på Rørvænget i Stauning. Da boet skulle deles for 20 år siden, fik Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen sommerhuset, og det er den jyske base for parret, der altid har boet på Sjælland. For nogle år siden læste de, at lokale ville stable en jazzfestival på benene. Parret holdt ferie i Stauning, og planen var, at de skulle returnere til Sjælland inden festivalen gik i gang. Men det ville de ikke gå glip af, så de kom tilbage weekenden efter.

Nu er de kommet til at holde af traditionel jazz - med nogle afstikkere til Vestjylland Forsikring-teltet, hvor der spilles alternativer.

- Jeg var da medlem af Birkerød Jazzklub som ung, men den lukkede, fortæller Dorte Skriver, mens Hans Erik Nielsen betegner sig selv som umusikalsk.

Trods det gjorde jazzrytmerne noget ved dem. Her var en sag, der skulle kæmpes for, og da der så var underskud på festivalen, så var parret med til at dække det. Godt og vel 20.000 kroner, og de penge gav de glad og gerne, for det gik til et godt formål. Siden har de været trofaste sponsorer. 20.000 kroner har Karlebo Hegnet sponsoreret i år.

Nemt at rydde op

Hans Erik Nielsen bød sig også til som frivillig. Da arrangørerne ikke kunne komme op med et bud på, hvad han skulle lave, så bad han selv om at få den mest sure tjans, og det er morgenrunden med affaldsvognen. Så klokken fem om morgenen triller han ud med sin vogn.

- Nu er det jo ikke Roskilde Festival, så der er jo ingen svineri, konstaterer Hans Erik Nielsen og spøgefuldt bemærker han da også, at det er en lidt anden aldersgruppe.

- Festivalen er bare noget, man har lyst til at fortsætte med. Der er et stort sammenhold, og den store frivillige indsats bør virkelig fremhæves, siger Dorte Skriver, der også har stor ros til Ringkøbing-Skjern Kommune for at bakke op.

Forleden var der sponsormiddag, hvor alle sponsorer blev nævnt i en tale.

- Da de kom til Karlebo Hegnet, begyndte alle folk at klappe. Så blev jeg nærmest rørt, smiler Hans Erik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce