Skjern

Sommerhusejere fra Nordsjælland støtter jazzfestival i Stauning: Det går til et godt formål

Hans Erik Nielsen og Dorte Skriver er stolte sponsorer ved jazzfestivalen. 20.000 kroner giver deres firma Karlebo Hegnet til festivalen hvert år. Foto: Jørgen Kirk
Selvom de kommer fra Nordsjælland, så gør Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen masser af reklame for jazzfestivalen i deres lokalområde. De er nemlig sommerhusejere i Stauning, og er trofaste sponsorer ved den årlige begivenhed.

STAUNING: - Hvad er det?

Spørgsmålet får Hans Erik Nielsen stillet utallige gange, når han kører rundt i sin firmabil på Sjælland. Sammen med sin kone, Dorte Skriver er han indehaver af Karlebo Hegnet i Fredensborg. Et firma, der er specialiseret i at bygge hegn til hesteejere, og kundekartoteket tæller milliardærer og dem, man læser om i de kulørte blade, som er bosat i den dyreste ende af Nordsjælland. Og når de så spørger om, hvad reklamen for Ringkøbing Fjord Jazzfestival på firmabilerne er, så svarer Hans Erik Nielsen:

- Det er en fantastisk oplevelse, som finder sted hver anden weekend i august hvert år!

Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen ved godt, at de ikke har det mindste ud af de reklamer, de kører rundt med på Sjælland. Selvom de har fået lokket venner og bekendte med til Stauning, så er det begrænset hvor meget effekt, deres firmabilskampagne har.

Men det gør nu ingenting. For hygge og glæde i et lokalsamfund kan man ikke alligevel gøre op i penge.

Noget af det skønne ved at komme til jazzfestival, er at mødes med de mange bekendte. Jesper Graakjær har et hus på havnen, og det bliver til mange besøg hos ham, ligesom Jesper Graakjær og Hans Erik Nielsen skriver breve til hinanden. Foto: Jørgen Kirk

Fast sponsor

Hans Erik Nielsens far, H.G. Nielsen, var leder af Nato-depotet i Dejbjerg, og i 1969 byggede forældrene et sommerhus på Rørvænget i Stauning. Da boet skulle deles for 20 år siden, fik Dorte Skriver og Hans Erik Nielsen sommerhuset, og det er den jyske base for parret, der altid har boet på Sjælland. For nogle år siden læste de, at lokale ville stable en jazzfestival på benene. Parret holdt ferie i Stauning, og planen var, at de skulle returnere til Sjælland inden festivalen gik i gang. Men det ville de ikke gå glip af, så de kom tilbage weekenden efter.

Nu er de kommet til at holde af traditionel jazz - med nogle afstikkere til Vestjylland Forsikring-teltet, hvor der spilles alternativer.

- Jeg var da medlem af Birkerød Jazzklub som ung, men den lukkede, fortæller Dorte Skriver, mens Hans Erik Nielsen betegner sig selv som umusikalsk.

Trods det gjorde jazzrytmerne noget ved dem. Her var en sag, der skulle kæmpes for, og da der så var underskud på festivalen, så var parret med til at dække det. Godt og vel 20.000 kroner, og de penge gav de glad og gerne, for det gik til et godt formål. Siden har de været trofaste sponsorer. 20.000 kroner har Karlebo Hegnet sponsoreret i år.

Nemt at rydde op

Hans Erik Nielsen bød sig også til som frivillig. Da arrangørerne ikke kunne komme op med et bud på, hvad han skulle lave, så bad han selv om at få den mest sure tjans, og det er morgenrunden med affaldsvognen. Så klokken fem om morgenen triller han ud med sin vogn.

- Nu er det jo ikke Roskilde Festival, så der er jo ingen svineri, konstaterer Hans Erik Nielsen og spøgefuldt bemærker han da også, at det er en lidt anden aldersgruppe.

- Festivalen er bare noget, man har lyst til at fortsætte med. Der er et stort sammenhold, og den store frivillige indsats bør virkelig fremhæves, siger Dorte Skriver, der også har stor ros til Ringkøbing-Skjern Kommune for at bakke op.

Forleden var der sponsormiddag, hvor alle sponsorer blev nævnt i en tale.

- Da de kom til Karlebo Hegnet, begyndte alle folk at klappe. Så blev jeg nærmest rørt, smiler Hans Erik Nielsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce