Hvide Sande

Sommerhusejer afvist: Kan ikke klage over kystnære møller

En sommerhusejer har nu fået energiklagenævnets ord for, at han kan klage over de kystnære møller. I alt har 300 husejere kalget over projektet, de fleste har endnu ikke fået svar. Arkivoto: John Randeris

Energiklagenævn har afgjort, at sommerhusejere ikke automatisk er berettiget til at klage over placeringen af de kommende kystnære møller. Udemokratisk, siger en ejer.

Vestkysten: De knap 300 sommerhusejere, som har klaget over placeringen af de 20 kystnære vindmøller, der skal stå i Vesterhavet ud for Holmsland Klit, er ikke nødvendigvis klageberettigede.

Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med sommerhusejer Anders Jensen og hans kone, der som nogle af de første har fået svar fra Energiklagenævnet. Af svaret fremgår det, at man skal have en "væsentlig og individuel interesse" for at være klageberettiget i sagen om de kystnære møller. Nævnet tolker det sådan, at hvis alle i et område berøres på samme måde af et projekt, så kan man ikke tale om, at den enkelte klager har en "individuel" interesse i projektet, skriver avisen.

Anders Jensen har ellers argumenteret for, at hans hus ligger i et fredet område, og at han derfor ikke har forventet tekniske anlæg i området.

- Vi er de nærmeste naboer. Jeg synes, det er udemokratisk, at vi ikke er klageberettigede, siger han til Jyllands-Posten.

Formand for sammenslutningen af sommerhusgrundejere på Holmsland Klit, Thue Amstrup, kalder begrundelsen for "latterlig".

- Men jeg er ikke overrasket. Når man som udgangspunkt skriver fra Energiklagenævnet, at den eneste klageberettigede er Vattenfall, så bliver man ikke overrasket over ret meget, siger Thue Amstrup.

To grundejerforeninger har fået besked om, at de er klageberettigede, da de ifølge vedtægterne har til opgave at beskytte naturen, blandt dem Thue Amstrups. Men svaret på klagen er fortsat ikke dukket op.

Det er ti måneder siden, at i alt 300 sommerhusejere klagede over den kommende mølleparks placering.

- Det er helt uhørt, at vores klager ikke er behandlet. Vi har selvfølgelig klaget over den langsommelige sagsbehandling, men det har ingen forholdt sig til, fortæller Thue Amstrup, der er overbevist om, at møllerne kommer før svaret på klagerne.

0/0
Kultur

Danmarks største havefest opgraderer oplevelsen: Det ser lovende ud

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Hvide Sande

Opråb til politikerne: Fik nej til soppebassin på stranden - så kom de kystnære møller

112

Ejendom i Søndervig ramt af hærværk