Annonce
Vestjylland

Sommerhus-land i chok: Det er en katastrofe

- Jeg har lige været nede og afregne med et par tyske familier. De var mildest talt i chok, fortæller Lars Christensen, områdeleder fra Novasol Vestjylland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lukningen af de danske grænser vil have katastrofale konsekvenser for turismeerhvervene. Feriehusudlejere kalder regeringens varsel "uanstændig".
Annonce

Vestjylland: Lukningen af de danske grænser fra lørdag klokken 12 vil få uoverskuelige konsekvenser for turismeerhvervene langs vestkysten.

Det siger Lars Christensen, der er områdeleder for Novasol Vestjylland:

- At der er lukket ikke bare i 14 dage, men i fire en halv uge, så hele påsken forsvinder, er en katastrofe for turismen og de kommuner, der er meget afhængige af den.

Novasol Vestjyllands direktion holdt møde allerede fredag aften, efter statsministeren på et pressemøde annoncerede, at alle turister og udlændinge uden et anerkendelsesværdigt formål i Danmark vil blive afvist ved grænsen.

- Én ting er os sommerhusejere - vi overlever nok, at vi ikke har lejeindtægter i de to påskeuger, for det er billige uger sammenlignet med juli og august. Det er slet ikke det, der er problemet, men for alle bagerne, købmændene og alle andre afledte erhverv, er det en katastrofe, siger Lars Christensen.

Novasol har hele morgenen haft travlt med at skrive ud til deres kunder, og hos Feriehusudlejning Ulfborg gik man allerede fredag aften i gang med at ringe rundt til de tyske familier, der skulle overtage sommerhusene fra i dag lørdag.

- Jeg har lige været nede og afregne med et par tyske familier. De var mildest talt i chok, fortæller Lars Christensen, områdeleder fra Novasol.

- Én ting er os sommerhusejere - vi overlever nok, at vi ikke har lejeindtægter i de to påskeuger. Det er slet ikke det, der er problemet, men for alle bagerne, købmændene og alle andre afledte erhverv, er det en katastrofe.

Lars Christensen, områdeleder for Novasol Vestjylland.

Annonce

Branchen: Uanstændigt varsel

Grænselukningen betyder, aflysning af 1,4 millioner tyske turistovernatninger i perioden - det svarer til 1200 tabte danske arbejdspladser, oplyser brancheforeningen for feriehusudlejere.

- Vi synes, det er uanstændigt af regeringen at give os 12 timer til at aflyse de 4000 tyske gæster langs vestkysten, som skulle være kommet lørdag, siger områdeleder Lars Christensen.

Situationen betegnes som "force majeure, altså en helt ekstraordinær situation hvor alle juridiske regler er sat ud af spil. Det betyder for turisterne, der har booket et sommerhus, at de ikke vil få deres penge tilbage, og for feriehusudlejerne betyder det, at de ikke vil få penge for de sommerhuse, der er lejet ud, og hvor gæsterne ikke må komme ind i landet.

- Men i Novasol har vi valgt at sige, at pengene ikke er tabt. Kunderne kan få et tilgodebevis på beløbet, som kan benyttes senere, oplyser områdedirektør Lars Christensen, Novasol Vestjylland.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce