x
Annonce
Vestjylland

Sommerhus-land i chok: Det er en katastrofe

- Jeg har lige været nede og afregne med et par tyske familier. De var mildest talt i chok, fortæller Lars Christensen, områdeleder fra Novasol Vestjylland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lukningen af de danske grænser vil have katastrofale konsekvenser for turismeerhvervene. Feriehusudlejere kalder regeringens varsel "uanstændig".

Vestjylland: Lukningen af de danske grænser fra lørdag klokken 12 vil få uoverskuelige konsekvenser for turismeerhvervene langs vestkysten.

Det siger Lars Christensen, der er områdeleder for Novasol Vestjylland:

- At der er lukket ikke bare i 14 dage, men i fire en halv uge, så hele påsken forsvinder, er en katastrofe for turismen og de kommuner, der er meget afhængige af den.

Novasol Vestjyllands direktion holdt møde allerede fredag aften, efter statsministeren på et pressemøde annoncerede, at alle turister og udlændinge uden et anerkendelsesværdigt formål i Danmark vil blive afvist ved grænsen.

- Én ting er os sommerhusejere - vi overlever nok, at vi ikke har lejeindtægter i de to påskeuger, for det er billige uger sammenlignet med juli og august. Det er slet ikke det, der er problemet, men for alle bagerne, købmændene og alle andre afledte erhverv, er det en katastrofe, siger Lars Christensen.

Novasol har hele morgenen haft travlt med at skrive ud til deres kunder, og hos Feriehusudlejning Ulfborg gik man allerede fredag aften i gang med at ringe rundt til de tyske familier, der skulle overtage sommerhusene fra i dag lørdag.

- Jeg har lige været nede og afregne med et par tyske familier. De var mildest talt i chok, fortæller Lars Christensen, områdeleder fra Novasol.

Annonce

- Én ting er os sommerhusejere - vi overlever nok, at vi ikke har lejeindtægter i de to påskeuger. Det er slet ikke det, der er problemet, men for alle bagerne, købmændene og alle andre afledte erhverv, er det en katastrofe.

Lars Christensen, områdeleder for Novasol Vestjylland.

Branchen: Uanstændigt varsel

Grænselukningen betyder, aflysning af 1,4 millioner tyske turistovernatninger i perioden - det svarer til 1200 tabte danske arbejdspladser, oplyser brancheforeningen for feriehusudlejere.

- Vi synes, det er uanstændigt af regeringen at give os 12 timer til at aflyse de 4000 tyske gæster langs vestkysten, som skulle være kommet lørdag, siger områdeleder Lars Christensen.

Situationen betegnes som "force majeure, altså en helt ekstraordinær situation hvor alle juridiske regler er sat ud af spil. Det betyder for turisterne, der har booket et sommerhus, at de ikke vil få deres penge tilbage, og for feriehusudlejerne betyder det, at de ikke vil få penge for de sommerhuse, der er lejet ud, og hvor gæsterne ikke må komme ind i landet.

- Men i Novasol har vi valgt at sige, at pengene ikke er tabt. Kunderne kan få et tilgodebevis på beløbet, som kan benyttes senere, oplyser områdedirektør Lars Christensen, Novasol Vestjylland.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce