Annonce
Ringkøbing

"SoMe-kendis" og "Alterdreng": Esben Lunde inviterer stor kritiker

Peter Falktoft og Esben Lund Larsen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og journalist Peter Falktoft er uenige om stort set alt. Det er dog en god anledning til at mødes.

København: Som minister er det ikke unormalt at måtte lægge ører til kritik fra personer, der langt fra er enige med en.

Det har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen også oplevet fra flere sider - Blandt andet fra de sociale medier. Her er en af de største kritikere journalist Peter Falktoft, der er kendt fra både TV, podcast og fra radio, hvor han sammen med Esben Bjerre Hansen står bag "Monte Carlo", der er en af de største radio-succeser nogensinde på DR.

Kritikken har været skarp mod ministeren, der nu slår tilbage. Esben Lunde Larsen vil i to dage invitere Peter Falktoft inden for som minister, og det sker den 2. og 3. maj i København:

- Jeg har kunnet se, at han har været meget optaget af, hvad vi arbejder med og hvordan i ministeriet. Jeg synes, at det er relevant at give ham et indblik. Han er en mediestemme, og det er gavnligt for hans mange følgere, at han er klædt godt på, siger Esben Lunde Larsen.

Annonce

Falktoft på besøg hos Esben Lunde Larsen

Dagbladet har forsøgt at få adgang til de to dage, Peter Falktoft er på besøg hos miljø- og fødevareministeren.Invitationen er dog ifølge Esben Lunde Larsen af privat karakter, og pressen er derfor ikke budt inden for, når mødet finder sted.

Esben Lunde Larsen ser frem til at byde journalist Peter Falktoft velkommen til ministeriet onsdag. Foto: Morten Rode.

Hård tone

Allerede ved invitationen slog det gnister mellem ministeren og Peter Falktoft. Esben Lunde Larsen kaldte Falktoft for en SoMe (Social Media red.)-kendis, og journalisten svarede tilbage ved at kalde ministeren for en "Alterdreng", og at han på to dage ville ændre de fejl, han mener, at ministeren har begået:

- Det tænker jeg ingenting om. Han har sin egen stil. Det jeg er optaget af er, at jeg gerne vil gøre folk klogere på arbejdet i et ministerium. Jeg synes altid, at det er værd at oplyse folk uanset forforståelse, mener Esben Lunde Larsen.

Og ministeren frygter ikke, at tonen trods den hårde start bliver dårlig, når de to herrer står ansigt til ansigt onsdag og torsdag:

- Peter Falktoft vil blive behandlet som en hvilken som helst anden gæst i ministeriet. Det bliver med ordentlighed, og jeg har ingen idé om, at der ikke skulle være en god tone, lyder det fra miljø- og fødevareministeren.

Morgen til aften

Peter Falktoft ved endnu ikke, hvad der præcist skal ske under besøget i ministeriet.

Overfor Dagbladet løfter Esben Lunde Larsen dog sløret en smule:

- Han kommer til at skulle følge mig fra morgen til aften. Han kommer med til møder, behandling af sager og til forhandlinger. Selvfølgelig kan der være hjørner, der er underlagt fortrolighed, og hvor han ikke kan være med. Men ellers kan han komme med til alt, siger Esben Lunde Larsen.

Han håber på, at Peter Falktoft kan gå hjem med et større indblik i arbejdet som minister:

- Jeg er ikke så meget ude på at ændre hans syn. Jeg vil give ham et indblik i, hvor komplekst arbejdet er, og hvor meget der er i det. Hvor mange hensyn man skal tage, og hvor svære beslutninger kan være. Så er han velkommen til at have sine egne holdninger, men jeg vil give faktuelle svar på de ting, han skriver om, lyder det fra ministeren.

Store forventninger

Til trods for forhistorien på de sociale medier er det en optimistisk Esben Lunde Larsen, der åbner døren onsdag, når Peter Falktoft gæster:

- Jeg glæder mig enormt meget.

- At være minister er et fantastisk job, og et ministerium er et dejligt sted. Enhver der får et indblik i det, vil få en større forståelse for arbejdet, slutter ministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce