Skjern Håndbold

Som en kvartfinale på hjemmebane

Skjern Håndbolds René Rasmussen siger, der ikke er noget at rafle om - Skjern skal vinde over SønderjyskE, og det gør Skjern. Arkivfoto Jørgen Kirk
Skjern Håndbolds træner Henrik Kronborg kalder det et drømmescenarie, at Skjern med en sejr på hjemmebane onsdag over SønderjyskE kan spille sig i DM-semifinalerne.

Skjern: - Se på det som en kvartfinale over en enkelt kamp på vores hjemmebane. En sejr og så er vi i semifinalerne.

Det var det, træner Henrik Kronborg sagde til Skjern-truppen som afslutning på tirsdagens træning. Den sidste træning inden den afgørende slutspilskamp mod SønderjyskE i Skjern Bank Arena onsdag aften.

Og det er rigtigt - en sejr til Skjern vil give en plads i semifinalerne mod GOG. Mindre kan gøre det. Hvis Aalborg vinder hjemme over TTH Holstebro, så er Skjern videre selv med et nederlag.

- Men vi skal ikke gå og regne på hjælp fra andre på nogen måde. Vi skal selv klare tingene. Og kan vi ikke det, så er vi bare ikke gode nok, fortsatte Henrik Kronborg lidt senere.

René Rasmussen ser på det på samme måde.

- Vi skal vinde den kamp. Der er ikke så meget at rafle om. Vi skal vise noget mere attitude, end vi gjorde i Holstebro. Vi skal vise, at vi har noget at spille for, sagde René Rasmussen.

Han regner ikke med, det bliver nogen let kamp.

- Kampen i Sønderborg var ganske tæt. Det var først i de sidste minutter, vi trak afgørende fra. SønderjyskE kan spille frit, så presset ligger på os. Et pres vi skal kunne håndtere, fortalte René Rasmussen.

Henrik Kronborg kalder Skjerns situation et drømmescenarie.

- Fra en femteplads i grundspillet står vi nu og kan afgøre det hele selv. Sådan en situation vil alle sikkert gerne stå i. Og så på hjemmebane, hvor vi har gjort det så godt i så mange kampe med blandt andet fine sejre over Aalborg og TTH Holstebro i slutspillet. I det hele taget har vi spillet mange fine kampe her i anden del af turneringen. Nu drejer det sig om at holde fast i de ting, vi er gode til. Og så skal vi komme med en masse power. Det manglede vi i Holstebro i søndags, sagde Henrik Kronborg.

Thomas Mogensen og Anders Eggert trænede ikke fuldt med, men det gjorde Bjarke Christensen. Eivind Tangen var heller ikke med, men han var undskyldt, for han blev far for første gang tirsdag - en lille søn.

- Men vi sparer ikke på noget som helst. Vi kan ikke spare på noget med henblik på semifinaler. Vi skal jo i semifinalerne først. Så må vi reparere på spillerne bagefter. Vi giver alt, hvad vi har, lovede Henrik Kronborg.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce