x
Annonce
Ringkøbing

Solskin over sommerhusmarkedet: Ejere af nye ferieboliger kan flytte ind til påske

Der er stadigvæk masser af håndværkere på Lodbergsvej 38 i Søndervig, hvor 'Sandormen'-byggeriet ventes at stå klar til indflytning i starten af april. Foto: Johan Gadegaard
I begyndelsen af april er 22 nye ferielejligheder tæt på centrum af Søndervig klar til indflytning. 13 af de omkring 90 kvadratmeter store boliger på Lodbergsvej er allerede solgt.

Søndervig: Som erfaren ejendomsmægler og indehaver af Estate Boligcenter Vestjylland er Alfred Berg ikke forvænt med, at der kan sælges noget, som endnu ikke er færdigbygget.

Men det kan lade sig gøre i Søndervig, hvor boligprojektet 'Sandormen' rider på lidt af en succesbølge.

13 ud af 22 nybyggede ferielejligheder er allerede solgt, og når potentielle købere kigger forbi til åbent hus på Lodbergsvej her i weekenden, får de blandt andet at vide, at nøglerne til hoveddøren kan overdrages i starten af april.

- Der er virkelig godt gang i sommerhusmarkedet lige nu, og mange vil gerne have noget bynært, hvor man er tæt på indkøbsmuligheder og restauranter, siger Alfred Berg.

Han peger også på, at det kommende Lalandia-feriecenter lige i nabolaget er med til at gøre 'Sandormen'-byggeriet endnu mere attraktivt:

- Det er ikke alle, der ønsker at være en del af det vandland, siger Alfred Berg med henvisning til de knap 500 ferieboliger, der bliver en del af det store Lalandia-projekt lige på den anden side af Houvig Klitvej.

Annonce
'Sandormen' rummer 22 ferielejligheder, hvor de nye ejere får omkring 90 kvadratmeter at gøre godt med tæt på hjertet af Søndervig. Foto: Johan Gadegaard

Lejeindtægt på 90.000

Lejlighederne er på omkring 90 kvadratmeter, og prisniveauet ligger på mellem 1.745.000 og 1.895.000 kroner.

- Salget er gået bedre, end vi havde regnet med, og vi oplever fortsat stor interesse, siger Alfred Berg, der er lidt overrasket over, at det er lejlighederne på første sal, der er røget først.

Ferieboligejerne kan glæde sig over, at 'Sandormen'-domicilet er stort set vedligeholdelsesfrit, og at der ikke er mere end et par hundrede meter ned til Vesterhavet.

Ifølge Alfred Berg er køberne typisk på den anden side af de 55 år, og geografisk er der indgået handler med personer fra blandt andet Herning, Holstebro, Odense og Bjerringbro.

Der er ingen pligt til at udleje sin feriebolig, men hvis det er det, man har i tankerne, viser Estates budget, at der årligt kan hentes 90.000 kroner ind på den konto.

Ejendomsmægleren forventer, at de resterende ni lejligheder bliver solgt i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce