Annonce
Ringkøbing

Solskin over sommerhusmarkedet: Ejere af nye ferieboliger kan flytte ind til påske

Der er stadigvæk masser af håndværkere på Lodbergsvej 38 i Søndervig, hvor 'Sandormen'-byggeriet ventes at stå klar til indflytning i starten af april. Foto: Johan Gadegaard
I begyndelsen af april er 22 nye ferielejligheder tæt på centrum af Søndervig klar til indflytning. 13 af de omkring 90 kvadratmeter store boliger på Lodbergsvej er allerede solgt.

Søndervig: Som erfaren ejendomsmægler og indehaver af Estate Boligcenter Vestjylland er Alfred Berg ikke forvænt med, at der kan sælges noget, som endnu ikke er færdigbygget.

Men det kan lade sig gøre i Søndervig, hvor boligprojektet 'Sandormen' rider på lidt af en succesbølge.

13 ud af 22 nybyggede ferielejligheder er allerede solgt, og når potentielle købere kigger forbi til åbent hus på Lodbergsvej her i weekenden, får de blandt andet at vide, at nøglerne til hoveddøren kan overdrages i starten af april.

- Der er virkelig godt gang i sommerhusmarkedet lige nu, og mange vil gerne have noget bynært, hvor man er tæt på indkøbsmuligheder og restauranter, siger Alfred Berg.

Han peger også på, at det kommende Lalandia-feriecenter lige i nabolaget er med til at gøre 'Sandormen'-byggeriet endnu mere attraktivt:

- Det er ikke alle, der ønsker at være en del af det vandland, siger Alfred Berg med henvisning til de knap 500 ferieboliger, der bliver en del af det store Lalandia-projekt lige på den anden side af Houvig Klitvej.

Annonce
'Sandormen' rummer 22 ferielejligheder, hvor de nye ejere får omkring 90 kvadratmeter at gøre godt med tæt på hjertet af Søndervig. Foto: Johan Gadegaard

Lejeindtægt på 90.000

Lejlighederne er på omkring 90 kvadratmeter, og prisniveauet ligger på mellem 1.745.000 og 1.895.000 kroner.

- Salget er gået bedre, end vi havde regnet med, og vi oplever fortsat stor interesse, siger Alfred Berg, der er lidt overrasket over, at det er lejlighederne på første sal, der er røget først.

Ferieboligejerne kan glæde sig over, at 'Sandormen'-domicilet er stort set vedligeholdelsesfrit, og at der ikke er mere end et par hundrede meter ned til Vesterhavet.

Ifølge Alfred Berg er køberne typisk på den anden side af de 55 år, og geografisk er der indgået handler med personer fra blandt andet Herning, Holstebro, Odense og Bjerringbro.

Der er ingen pligt til at udleje sin feriebolig, men hvis det er det, man har i tankerne, viser Estates budget, at der årligt kan hentes 90.000 kroner ind på den konto.

Ejendomsmægleren forventer, at de resterende ni lejligheder bliver solgt i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce