Annonce
Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Solcelleønsker i den nordlige del af kommunen. Kort Ringkøbing-Skjern Kommune.
Ringkøbing-Skjern Kommune er for alvor kommet i fokus, når det gælder næste store energiområde: Efter vindmøllerne er det nu solcelleanlæggene, der kommer til at fylde i landskabet.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: 2034 hektar, eller 20 kvadratkilometer.

Så stort et areal af Ringkøbing-Skjern Kommune vil der være behov for, hvis alle de ønsker om etablering af solparker skal føres ud i livet, der er strømmet ind til forvaltningen. Sagerne er på teknik- og miljøudvalgets dagsorden på tirsdag.

Alene i august er der indsendt 10 ansøgninger om solcelleanlæg, og på nuværende tidspunkt har kommunen modtaget ansøgninger på 12 solcelleprojekter, der ikke er politisk igangsatte.

Det drejer sig om følgende:

Solcelleansøgninger indsendt til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Gestenge nær Lem, der er på 365 hektar; Nørhede-Hjortmose nær No, der er på 255 hektar; Vennervej nær Lem, der er på 64 hektar; Holmvej, Holmen, der er på 75 hektar; Stensgård ved Ådum, der er på 110 hektar; Nørregårdsvej og Tarpgårdsvej i Muldbjerg, der er på 84 hektar; Væggerskildevej og Nygårdsvej nord for Videbæk, der er på 82 hektar; Knudevej nord for Lyne, der er på 230 hektar; Ledingvej nær Dejbjerg Plantage, der er på 66 hektar; Brejningvej ved krydset Ringkøbingvej og Brejning, der er på 108 hektar; Tændpibe nær Lem på 300 hektar; Nygade og Videbækvej i Videbæk nordøst, der er på 48 hektar og Søgårdvej ved Stauning Lufthavn, der er på 33 hektar.

Annonce

Vedtaget og igangsat

Ud over disse projekter er følgende solcellelokalplaner vedtaget:

Solcelleønsker til den midterste del af kommunen. Kort Ringkøbing-Skjern Kommune.

Nørhede-Hjortmose I og II på henholdsvis 27 og 10 hektar, der er anlagt og Nørhede-Hjortmose III på 27 hektar, hvortil der er meddelt byggetilladelse.

Ved Videbæk biogasanlæg er cirka to hektar under opførelse, ved Holmvej, Holmen er der givet byggetilladelse til 35 hektar, som ikke er udbygget, og ved Arnborgvej er der vedtaget en lokalplan for seks hektar solceller, der ikke er etableret endnu.

Desuden er der igangsat solcellelokalplaner for tre hektar ved Arnborgvej, 53 hektar ved Vindingvej i Ådum og minimum 50 hektar i Lem Kær Energiprojekt.

Lægger man disse projekter sammen, når man altså 2034 hektar i alt, hvilket betyder, at politikerne i byrådet skal kigge på sagen i sammenhæng. Der er nemlig tidligere besluttet politiske signaler for opsætning af solcellesager.

Solcelleønsker i den sydlige del af kommunen. Kort Ringkøbing-Skjern Kommune.

Et af disse signaler er: "Der planlægges for 1000 hektar. Herefter evalueres projekterne samlet, inden der tages stilling til flere projekter (ved evaluering ses på geografi, hvordan har lokalbefolkningen reageret, hvordan har projektmagere og lodsejere inddraget lokalbefolkningen i projektet)".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce