Annonce
112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Efter en soloulykke fredag aften er en person fløjtet med helikopter til Skejby Sygehus i Aarhus. Foto: Michael Bager

Velling/Lem: Mellem Velling og Lem er der lørdag aften klokken 19.23 sket et færdselsuheld, hvor der blot er én bil involveret, og der er altså tale om det, politiet beskriver som et solouheld.

Ved Vennervej 24 i Lem i Vestjylland kørte den 25-årige ud i rabatten i et venstresving, og da han prøvede at rette op, kørte han direkte ind i et træ.

Ole Vanghøj, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, fortæller, at der er to tilskadekomne efter uheldet.

- Føreren af bilen er kommet alvorligt til skade og er fløjet med helikopter til Skejby Sygehus i Aarhus, lyder det fra vagtchefen.

Passageren i bilen er ifølge Ole Vanghøj det, der beskrives som lettere tilskadekommet og er kørt med ambulance til sygehuset i Herning.

- I forbindelse med uheldet har vi anmodet om, at der skal tages blodprøver med hensyn til spiritus og narko, siger vagtchefen.

Klokken 01.44 natten til søndag beretter Ritzau, at den 25-årige mand har fået kraniebrud efter ulykken.

Den 25-årige, der er fra Ringkøbing-området, blev fløjet til Skejby Sygehus med helikopter, og han skal nu opereres for kraniebrud.

Klokken 05.00 søndag morgen havde vagtchefen ifølge Ritzau ikke fået meldinger om, hvorvidt manden var i kritisk tilstand.

Medpassageren i bilen er umiddelbart sluppet uskadt fra ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce