Annonce
Navne

Solhverv som billed- og lydbog: Kunstneriske barndomsvenner holdt bogreception i Ringkøbing

Fryd Frydendahl og Lars Greve havde travlt med at signere bøgrer. Foto Poul Osmundsen.
Rådhushallen i Ringkøbing var fredag eftermiddag rammen om offentliggørelse af usædvanligt bogprojekt; nu er udstillingen "Solhverv" også blevet et bogværk.

RINGKØBING: Fredag var årets længste dag, så det var det helt rigtige tidspunkt for de kunstneriske barndomsvenner Fryd Frydendahl og Lars Greve til at lancere deres billed- og lydbårne bogværk, "Solhverv".

Og da udstillingen af samme navn, som værket bygger på, sidste år havde premiere i Rådhushallen i Ringkøbing, var det selvfølgelig også passende, at det var netop her, værket blev præsenteret for offentligheden.

Bogprojektet Solhverv søger - lige som sidste års multimedie-udstilling - gennem lyd og billeder at indkapsle den vestjyske ånd. Fryd Frydendahl og Lars Greve er begge vokset op i Vestjylland, og med udgangspunkt i deres fælles tilhørsforhold fulgte de egnens borgere på tværs af livssituationer og sogneskel, og skabte værket sammen med dem.

Nu er det altså blevet til et selvstændigt kunstværk, udgivet på forlaget Roulette Russe, der har specialiseret sig i kunstbøger.

Helene Gamst fra forlaget var spændt på, hvordan vestjyderne vil tage mod værket.

- Kunstnerne har haft frie hænder til at bestemme udformningen af det. Vi beskæftiger os med kunst i alle former, men for os er det første gang, vi udgiver et værk, der bygger på både billeder og lyd, sagde hun.

De to kunstnere var selvfølgelig også spændte på modtagelsen af "Solhverv". De har arbejdet intenst med værket gennem længere tid, Fryd Frydendahl blandt andet ved at skabe billedcollager, der bygger på det oprindelige værk.

Adskillige var fredag mødt op for at købe bogen, der udkommer i 300 signerede eksemplarer.

De kan købes enten gennem den lokale boghandler eller direkte fra forlaget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce