Ringkøbing

"Solhverv skal være en øjeåbner"

Kulturchef Per Høgh Sørensen håber, at kunstprojekt kan åbne vestjydernes øjne for de træk, de har til fælles.

RINGKØBING-SKJERN: Står det til kulturchef Per Høgh Sørensen, Ringkøbing-Skjern Kommune, skal Solhverv-kunstprojektet gøre os klogere på os selv.

- Det interessante ved det set fra vores synsvinkel er jo, at Fryd og Lars er to af "vore egne". De er internationalt anerkendte kunstnere, der har været ude i verden, men som har en kærlighed til det område, de er rundet af, og som de gerne vil give noget tilbage til. Jeg håber, det kan være en øjenåbner; et andet blik på, hvem vi vestjyder er, hvad vore fællestræk er. Forhåbentlig kan det også være med til at styrke fællesskabet internt i kommunen, siger Per Høgh Sørensen.

Solhverv hed oprindeligt Solhverv17, fordi det var knyttet til kulturbyåret - uden dog direkte at være en del af det. Men nu heddet det bare Solhverv, da det er meningen, at det også fortsætter til næste år.

- Projektet støttes ikke bare økonomisk af kommunen, men især af Statens Kunstfond og andre fonde, siger Per Høgh Sørensen.

Projektet blev i bogstaveligste forstand søsat i sommeren 2016, da Fryd Frydendahl og Lars Greve var inviteret med på Folkeskibets togt til Bornholm.

Turen fungerede som et pilotprojekt og gav politikere og kulturelle ildsjæle om bord mulighed for at høre nærmere om det.

- De to kunstnere har haft frie hænder, så jeg er også spændt på at se, hvad det færdige resultat bliver. Det er hensigten, at det skal nå ud i hele kommunen, siger Per Høgh Sørensen.

0/0
112

Ung mand tage uden kørekort tre gange - så røg bilen

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade

Ringkøbing

Gamle Dage Ekstra: Fjordstien fylder 100 og er en af de ældste naturstier i Danmark

112

Bilist undveg krondyr - men ramte vejtræ

Ringkøbing

Travl påske for tyvene: Fire indbrud på én vej

Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj