Ringkøbing

"Solhverv skal være en øjeåbner"

Kulturchef Per Høgh Sørensen håber, at kunstprojekt kan åbne vestjydernes øjne for de træk, de har til fælles.

RINGKØBING-SKJERN: Står det til kulturchef Per Høgh Sørensen, Ringkøbing-Skjern Kommune, skal Solhverv-kunstprojektet gøre os klogere på os selv.

- Det interessante ved det set fra vores synsvinkel er jo, at Fryd og Lars er to af "vore egne". De er internationalt anerkendte kunstnere, der har været ude i verden, men som har en kærlighed til det område, de er rundet af, og som de gerne vil give noget tilbage til. Jeg håber, det kan være en øjenåbner; et andet blik på, hvem vi vestjyder er, hvad vore fællestræk er. Forhåbentlig kan det også være med til at styrke fællesskabet internt i kommunen, siger Per Høgh Sørensen.

Solhverv hed oprindeligt Solhverv17, fordi det var knyttet til kulturbyåret - uden dog direkte at være en del af det. Men nu heddet det bare Solhverv, da det er meningen, at det også fortsætter til næste år.

- Projektet støttes ikke bare økonomisk af kommunen, men især af Statens Kunstfond og andre fonde, siger Per Høgh Sørensen.

Projektet blev i bogstaveligste forstand søsat i sommeren 2016, da Fryd Frydendahl og Lars Greve var inviteret med på Folkeskibets togt til Bornholm.

Turen fungerede som et pilotprojekt og gav politikere og kulturelle ildsjæle om bord mulighed for at høre nærmere om det.

- De to kunstnere har haft frie hænder, så jeg er også spændt på at se, hvad det færdige resultat bliver. Det er hensigten, at det skal nå ud i hele kommunen, siger Per Høgh Sørensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce