Annonce
Skjern

Solgte aktier i Skjern Bank: Nu står Henrik Lind bag stadionudvidelse til en halv milliard i Aarhus

- Jeg er født og opvokset i Aarhus. Jeg har for lang tid siden spillet fodbold og ved, hvilket fællesskab fodbold kan give. Min bevæggrund for at gå ind i det her er, at jeg gerne vil give noget tilbage til Aarhus, som har været den røde tråd i mit liv. Jeg begyndte at følge AGF, da de vandt mesterskabet for 33 år siden, og jeg glæder mig over at komme der, og en gang imellem i det øvrige område ved Mindeparken. Nu skal vi have et supermoderne, fedt stadion. Men det hele i området skal hænge sammen, sagde Henrik Lind på pressemødet. Foto: Axel Schütt
Milliardæren skyder sammen med Salling Fonden en halv milliard kroner i et nyt stadion i Aarhus, som står færdig i 2025 eller 2026.

SKJERN-AARHUS: Han gik ud af Skjern Bank med en klækkelig fortjeneste på et trecifret millionbeløb, da milliardæren Henrik Lind i foråret blev købt ud af banken af en gruppe vestjyske aktionærer. Dengang var han på alles læber i Skjern, og det er han helt sikkert også i Aarhus i de kommende dage.

Mandag formiddag blev det offentliggjort, at Henrik Lind sammen med Salling Fonden skyder en halv milliard kroner i et nyt stadion i Aarhus. På pressemødet blev der ikke fortalt om fordelingen, men ifølge Århus Stiftstidende er der formentlig tale om en 50/50-ordning, og det nybyggede stadion vil formentlig stå færdig i 2025 eller 2026.

- Jeg er født og opvokset i Aarhus. Jeg har for lang tid siden spillet fodbold og ved, hvilket fællesskab fodbold kan give. Min bevæggrund for at gå ind i det her er, at jeg gerne vil give noget tilbage til Aarhus, som har været den røde tråd i mit liv. Jeg begyndte at følge AGF, da de vandt mesterskabet for 33 år siden, og jeg glæder mig over at komme der, og en gang imellem i det øvrige område ved Mindeparken. Nu skal vi have et supermoderne, fedt stadion. Men det hele i området skal hænge sammen, sagde Henrik Lind på pressemødet.

Henrik Lind vurderes til at være god for fem milliarder kroner. En formue, han har skabt ved at handle med energi i selskabet Danske Commodites, som han solgte for et års tid siden. Desuden har han investeret i banker, og i 2012 blev han budt indenfor som storinvestor i Skjern Bank med en ejerandel på 20 procent. Han krævede blandt andet udbytte til aktionærerne, og ved forårets generalforsamling i Skjern Bank chokerede han de trofaste aktionærer ved at stille en flok nye kandidater op til repræsentantskabet. Alle sammen var de Henrik Linds egne medarbejdere. Det betød at en flok mangeårige medlemmer blev sendt ud af repræsentantskabet. Da chokket havde lagt sig i Skjern Bank, gik en flok på 26 investorer med revisor Kim Brarup i spidsen til Henrik Lind med et købstilbud. Hvad investorerne måtte slippe for det tilbud, som Henrik Lind acceptyerede, melder historien ikke noget om, men hvis det havde været til børskurs, ville beløbet være på 157 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce