Annonce
Navne

Solgården tog afsked med Kristian Andersen: Sokker i sandalerne og stopur under bruseren

Ebba og Kristian Andersen er glade for de mange gode år, de har haft på Solgården. Foto: Christian Baadsgaard

TARM: Han er viceborgmester, og i 20 år har han været forstander for Efterskolen Solgården. Men Kristian Andersen er så mange andre ting, hvilke de mange fremmødte til hans afskedsreception fredag eftermiddag fandt ud af. Selvom alle på og omkring Solgården fandt det vemodigt, at han nu ikke længere skal være forstander, så tog de afsked med ham i en særdeles hyggelig og munter tone, der fremkaldte mange gode grin.

Hvad de færreste nok ved, er at Kristian Andersen har et specielt forhold til hvide sokker. De kan gå an i sandaler, og bliver de snavsede, så deler han rundhåndet ud af de talrige kasser, han har indkøbt af hvide sokker med Solgårdens logo. Efterskolen har i øvrigt en trailer og en masse værktøj. Forudsat selvfølgelig, at Kristian Andersen ikke lige har lånt det til et af sine mange gør-det-selv-projekter. Han er genbrugsmand, og kan det findes brugt, så er der ingen grund til at købe nyt. Og det her er godt at vide, når han nu også har sin del af ansvaret for kommunekassen: Han er så sparsommelig, at tilladt tid under bruseren udmåles med stopur...

Bare et udpluk af de mange gode historier, men man fornemmede også på de mange taler, at han er særdeles afholdt af lærere og bestyrelse. Som lærer Erik Villadsen sagde: - Jeg har haft mange gode ledere, men Kristian, du er nummer et! Bestyrelsesformand Jakob Morthorst roste Kristian Andersen for sin evne til at favne alle, og udvise dømmekraft i svære situationer, hvor Kristian Andersen ikke altid har valgt den lette løsning, men gået efter den, som skolens værdier afspejler. Store roser var der også til fru Ebba, og som det blev bemærket: Uden Ebba, ingen Kristian!

Udover venner af Solgården, var flere politikere fra byrådet mødt op for at hylde Kristian Andersen. Kristian Andersen var beæret over det store fremmøde, og glad for de mange gode ord. Efter sommerferien tiltræder han en stilling i Luthersk Mission, mens Ebba skal være vikar.

Annonce
Kristian Andersen fik mange gode ord med på vejen, og de mange talere ønskede ham alt godt i fremtiden. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce