Annonce
Debat

Solceller: Lad det unikke forblive unikt og lad os nyde det sammen

Gestenge. Foto: Lajla Nielsen-Refs
Annonce

Læserbrev: Dette en måske lige lovlig passioneret lovprisning fra en vestjyde bosiddende med udsigt over Gestengen.

Så smukt er her. Det kan ikke helt beskrives med ord. Billeder giver et lille indblik af det store panorama.

Der er den her helt specielle helhed af jord og himmel, vandhuller, træer, buske, marker, eng og fjorden i det fjerne. Den majestætiske og elegante vindmølleskulptur. Skønhed, så langt øjet rækker.

Foto: Lajla Nielsen-Refs

En flok knopsvaner, gæs eller græssende rådyr fuldender billedet…. Komplet stilhed ved solnedgang eller rå og susende vinde, der sammen med bølger af regn på gåturen giver mudrede gummistøvler og røde kinder på en efterårsdag.

Vinterklar og høj himmel - grønne forårstegn derude i horisonten, alt sammen med til at forskønne vores liv. Vi kan mærke vi lever.


Tanken om, at noget så smukt, som er til gavn og glæde for mennesker og dyr, måske bliver erstattet af sorte livløse kæmpearealer i glas og stål.


Jeg kan lige så godt indrømme det. Det klemmer. Tanken om, at noget så smukt, som er til gavn og glæde for mennesker og dyr, måske bliver helt eller halvt erstattet af sorte livløse kæmpearealer i glas og stål. Mængden alene vil overskygge den resterende natur, som omgiver den. Det gør ondt at tænke på, og jeg er ikke alene med den følelse.

Foto: Lajla Nielsen-Refs

Jeg har bosat mig langt fra byens lettilgængelige og organiserede liv. Her smutter man ikke lige over gaden og handler. Man sender ikke lige sine børn på cykel via sirligt anlagte stier til skolen, eller til sport i hallen. Man kører langt for at opleve kultur. Det har jeg valgt, selv om det ville være uligt lettere at bo omgivet af alle disse bekvemmeligheder. Jeg har valgt at bo omgivet af naturen.

Foto: Lajla Nielsen-Refs

Og når jeg kigger ud af vinduerne mod vest, falder alt inden i til ro, jeg iagttager skyformationerne, det skiftende lys og skygger på møllerne, der maler dem i alle nuancer af hvid og grå, solens vandring hen over himlen og detaljerne i landskabet helt ud til fjorden. Det er så smukt, og helt igennem unikt, men solceller kan faktisk stå hvor som helst, når bare der er sol. Det skal man tage til efterregning, før man siger ja til en uigenkaldelig ændring.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce