Annonce
Ringkøbing

Solar-system sætter rekord

Fjernvarmedirektør Jesper Skovhus Andersen (tv) og ScandiMir-direktør Carsten Boye Bisonnel foran solar-parabolen. Vejret i sommer har været lidt bedre end den dag, da billedet blev taget! Arkivfoto.

Ny type solfanger har afsluttet prototypefasen; Ringkøbing Fjernvarmeværk har spillet central rolle i udvikling solarsystemet Aurora.

RINGKØBING: "Utrolige produktionstal".

Det er, hvad solarsystemet Aurora har leveret i denne fantastiske sommer, fastslår administrerende direktør Carsten Boye Bisonnel fra selskabet ScandiMir.

- Vi producerer omkring dobbelt så meget pr. kvadratmeter grundareal som alternativerne på markedet, siger han.

Aurora er en parabol-solfanger, der automatisk følger solen på sin bane hen over himlen, og systemet er nu kommet ud over prototypefasen.

Et af de to testanlæg står ved Ringkøbing Fjernvarmeanlægs afdeling i Rindum, det andet i Solrød, og Carsten Boye Bisonnel lægger ikke skjul på, at samarbejdet med vestjyderne og sjællænderne har haft stor betydning for udviklingen af det unikke system.

- Vi er naturligvis ikke kommet sovende til, at vi i dag kan høste så mange flotte resultater af vort mangeårige udviklingsforløb. Det kræver i sagens natur et helt særligt mindset at indgå i et langt og kompliceret test- og udviklingsforløb, hvor tålmodigheden ofte sættes på prøve, siger han.

I den forbindelse kalder han direktør Jesper Skovhus Andersen fra Ringkøbing Fjernvarmeværk og direktør Kaj Holm fra Solrød Fjernvarmeværk for "uvurderlige samarbejdspartnere".

Carsten Boye Bisonnel forventer sig meget af Aurora-systemet, der kan opstilles i al slags terræn, og som bruger langt mindre areal end alternativerne.

- Vi arbejder i øjeblikket på konkrete projekter om opstilling af de første Aurora parkanlæg i Danmark, siger han.

Og parabolen i Rindum - den bliver stående!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce