Annonce
Hvide Sande

Sol og Strand støtter træskibsentusiaster, musik og legepladser

Hvide Sande Træskibslaug har fået 25.000 kroner fra Sol og Strand Feriehusudlejning til arbejdet med foreningens skib "Kayu". Pressefoto
Pengene fra "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt. Pengene gik blandt andet til den nystiftede forening Hvide Sande Træskibslaug.
Annonce

HVIDE SANDE: "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt til seks lokale projekter.

Uddelingen faldt i to portioner. Tre modtagere var valgt af sommerhusejerne i Bjerregårdsområdet og tre andre vindere af sommerhusejerne i Søndervig-området.

Hvide Sande Træskibslaug er en af vindere. Bureauchef Heidi Henriksen Skjøtt fra Sol og Strand Feriehusudlejning kunne derfor overrække lauget en check på 25.000 kroner.

- Det er så skønt, og vi er taknemmelige for, at sommerhusejerne har valgt at stemme på vores forening. Vi har allerede brugt nogle af pengene, siger Else Vang Christensen, der er kasserer i Hvide Sande Træskibslaug.

- Der er blevet indkøbt en redningsflåde til foreningens skib "Kayu", for skibet skal sammen med et andet skib fra Hvide Sande deltage i "Limfjorden Rundt". Her er det vigtigt, at sikkerheden er i orden, siger Else Vang Christensen.

Hvide Sande Træskibslaug, der blev stiftet den 20. juni i år, har allerede knap 40 medlemmer, og håbet er, at der kommer flere med interesse og passion for klinkbyggede træskibe og med lyst til fællesskab. Medlemmerne mødes og klargør skibe og udfører eventuelle reparationer, inden medlemmerne, som det allervigtigste, tager en sejltur på fjorden.

- Vi har medlemmer fra Sønderjylland, København og Aarhus, og vi mødes i et lånt lokale på havnen i Hvide Sande, fortæller Else Vang Christensen.

Annonce

Penge til legepladser

Grundejerforeningen Stauning Vesterstrand fik også 25.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige for støtten, som betyder, at vi kan kickstarte et længe ønsket projekt med aktiviteter for de større børn, siger forkvinden Helle Veland.

Grundejerforeningen har i dag tre legepladser, men de henvender sig primært til de mindste børn. Håbet er etablere en naturlegeplads for større børn.

Foreningerne bag Bork Havn, Nr. Lyngvig Havn, Hvide Sande Masterclass og "Søndervig Rocker" fik hver 12.500 kroner fra Sol og Strand.

- Håndsrækningen til Nr. Lyngvig Havn går formentlig til fodboldmål og stativer til basketball, siger Nancy Frich fra foreningen.

Foreningen "Søndervig Rocker" oplyser, at pengene er øremærket til musik på Sandpladsen.

- Det er dejligt at kunne honorere lokale ildsjæle. Denne håndsrækning er blot kickstarten på en udvikling, der er i gang hos Sol og Strand. Virksomheden overgår nemlig til en fond, og fra 2022 er hensigten, at "Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld" vil udlodde årlige donationer, fortæller Heidi Henriksen Skjøtt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce