Annonce
Hvide Sande

Sol og Strand støtter træskibsentusiaster, musik og legepladser

Hvide Sande Træskibslaug har fået 25.000 kroner fra Sol og Strand Feriehusudlejning til arbejdet med foreningens skib "Kayu". Pressefoto
Pengene fra "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt. Pengene gik blandt andet til den nystiftede forening Hvide Sande Træskibslaug.

HVIDE SANDE: "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt til seks lokale projekter.

Uddelingen faldt i to portioner. Tre modtagere var valgt af sommerhusejerne i Bjerregårdsområdet og tre andre vindere af sommerhusejerne i Søndervig-området.

Hvide Sande Træskibslaug er en af vindere. Bureauchef Heidi Henriksen Skjøtt fra Sol og Strand Feriehusudlejning kunne derfor overrække lauget en check på 25.000 kroner.

- Det er så skønt, og vi er taknemmelige for, at sommerhusejerne har valgt at stemme på vores forening. Vi har allerede brugt nogle af pengene, siger Else Vang Christensen, der er kasserer i Hvide Sande Træskibslaug.

- Der er blevet indkøbt en redningsflåde til foreningens skib "Kayu", for skibet skal sammen med et andet skib fra Hvide Sande deltage i "Limfjorden Rundt". Her er det vigtigt, at sikkerheden er i orden, siger Else Vang Christensen.

Hvide Sande Træskibslaug, der blev stiftet den 20. juni i år, har allerede knap 40 medlemmer, og håbet er, at der kommer flere med interesse og passion for klinkbyggede træskibe og med lyst til fællesskab. Medlemmerne mødes og klargør skibe og udfører eventuelle reparationer, inden medlemmerne, som det allervigtigste, tager en sejltur på fjorden.

- Vi har medlemmer fra Sønderjylland, København og Aarhus, og vi mødes i et lånt lokale på havnen i Hvide Sande, fortæller Else Vang Christensen.

Penge til legepladser

Grundejerforeningen Stauning Vesterstrand fik også 25.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige for støtten, som betyder, at vi kan kickstarte et længe ønsket projekt med aktiviteter for de større børn, siger forkvinden Helle Veland.

Grundejerforeningen har i dag tre legepladser, men de henvender sig primært til de mindste børn. Håbet er etablere en naturlegeplads for større børn.

Foreningerne bag Bork Havn, Nr. Lyngvig Havn, Hvide Sande Masterclass og "Søndervig Rocker" fik hver 12.500 kroner fra Sol og Strand.

- Håndsrækningen til Nr. Lyngvig Havn går formentlig til fodboldmål og stativer til basketball, siger Nancy Frich fra foreningen.

Foreningen "Søndervig Rocker" oplyser, at pengene er øremærket til musik på Sandpladsen.

- Det er dejligt at kunne honorere lokale ildsjæle. Denne håndsrækning er blot kickstarten på en udvikling, der er i gang hos Sol og Strand. Virksomheden overgår nemlig til en fond, og fra 2022 er hensigten, at "Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld" vil udlodde årlige donationer, fortæller Heidi Henriksen Skjøtt.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce