Annonce
Hvide Sande

Sol og Strand støtter træskibsentusiaster, musik og legepladser

Hvide Sande Træskibslaug har fået 25.000 kroner fra Sol og Strand Feriehusudlejning til arbejdet med foreningens skib "Kayu". Pressefoto
Pengene fra "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt. Pengene gik blandt andet til den nystiftede forening Hvide Sande Træskibslaug.

HVIDE SANDE: "Sol og Strands Lokale Håndsrækning" er blevet uddelt til seks lokale projekter.

Uddelingen faldt i to portioner. Tre modtagere var valgt af sommerhusejerne i Bjerregårdsområdet og tre andre vindere af sommerhusejerne i Søndervig-området.

Hvide Sande Træskibslaug er en af vindere. Bureauchef Heidi Henriksen Skjøtt fra Sol og Strand Feriehusudlejning kunne derfor overrække lauget en check på 25.000 kroner.

- Det er så skønt, og vi er taknemmelige for, at sommerhusejerne har valgt at stemme på vores forening. Vi har allerede brugt nogle af pengene, siger Else Vang Christensen, der er kasserer i Hvide Sande Træskibslaug.

- Der er blevet indkøbt en redningsflåde til foreningens skib "Kayu", for skibet skal sammen med et andet skib fra Hvide Sande deltage i "Limfjorden Rundt". Her er det vigtigt, at sikkerheden er i orden, siger Else Vang Christensen.

Hvide Sande Træskibslaug, der blev stiftet den 20. juni i år, har allerede knap 40 medlemmer, og håbet er, at der kommer flere med interesse og passion for klinkbyggede træskibe og med lyst til fællesskab. Medlemmerne mødes og klargør skibe og udfører eventuelle reparationer, inden medlemmerne, som det allervigtigste, tager en sejltur på fjorden.

- Vi har medlemmer fra Sønderjylland, København og Aarhus, og vi mødes i et lånt lokale på havnen i Hvide Sande, fortæller Else Vang Christensen.

Annonce

Penge til legepladser

Grundejerforeningen Stauning Vesterstrand fik også 25.000 kroner.

- Vi er meget taknemmelige for støtten, som betyder, at vi kan kickstarte et længe ønsket projekt med aktiviteter for de større børn, siger forkvinden Helle Veland.

Grundejerforeningen har i dag tre legepladser, men de henvender sig primært til de mindste børn. Håbet er etablere en naturlegeplads for større børn.

Foreningerne bag Bork Havn, Nr. Lyngvig Havn, Hvide Sande Masterclass og "Søndervig Rocker" fik hver 12.500 kroner fra Sol og Strand.

- Håndsrækningen til Nr. Lyngvig Havn går formentlig til fodboldmål og stativer til basketball, siger Nancy Frich fra foreningen.

Foreningen "Søndervig Rocker" oplyser, at pengene er øremærket til musik på Sandpladsen.

- Det er dejligt at kunne honorere lokale ildsjæle. Denne håndsrækning er blot kickstarten på en udvikling, der er i gang hos Sol og Strand. Virksomheden overgår nemlig til en fond, og fra 2022 er hensigten, at "Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld" vil udlodde årlige donationer, fortæller Heidi Henriksen Skjøtt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce