Annonce
Hvide Sande

Sol og Strand rækker igen ud med penge til lokalområdet

Bureauchef Heidi Henriksen Skjøtt glæder sig til at læse de mange ansøgninger fra foreninger, der alle vil gøre en forskel for området. PR-foto
Projektet "Den Lokale Håndsrækning" fra Sol og Strand Feriehusudlejning vil endnu engang støtte lokale foreninger.

Hvide Sande: Sol og Strand Feriehusudlejning i Hvide Sande vil igen i år dele 50.000 kroner ud til projekter, som kan skabe glæde i lokalområdet. Det sker med initiativet "Den Lokale Håndsrækning", som bureauet søsatte sidste år.

De projekter, som får tildelt penge, skal gøre lokalsamfundet mere attraktivt at bo og holde ferie i. Sidste år blev der uddelt penge til foreningen Bork Havn, Hvide Sande Træskibslaug og Hvide Sande Masterclass.

- Vi har fået mange positive tilkendegivelser på den lokale håndsrækning, og jeg glæder mig derfor over, at vi er klar til at udlodde i alt 50.000 kroner til nogle af de mange ildsjæle, der findes i vores område, siger Heidi Henriksen Skjøtt, bureauchef i Hvide Sande, i en pressemeddelelse.

Annonce
Sidste år blev der uddelt penge til foreningen Bork Havn, Hvide Sande Træskibslaug og Hvide Sande Masterclass. PR-foto

Sommerhusejerne bestemmer

I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for hvilke projekter, man kan søge om penge til. Det kan eksempelvis være forskønnelse af områder, koncerter, naturbeskyttelse, arrangementer, stisystemer og andre tiltag, der er med til at gøre en lokal forskel.

Ansøgningsfrist er 2. februar, og herefter vil tre projekter blandt alle indkomne forslag blive udvalgt. Efterfølgende bliver det op til ejerne af sommerhuse, der har tilknytning til kontoret i Bjerregaard, at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede projekter.

Alle lokale foreninger kan søge om støtte, og det er muligt at ansøge via Sol og Strands hjemmeside under "Håndsrækning".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce