Annonce
Navne

Sognepræst i Skjern: Svært ikke at kunne gå på hjemmebesøg hos efterladte

- Jeg tror, jeg er god til at lytte. Det er i alle fald noget, jeg bestræber mig på. Det er vigtigt i mit arbejde - men også som menneske blandt mennesker, siger sognepræst ved Skjern Kirke, Torill Nina Puntervold Kristensen. Foto: Johan Gadegaard
- Det sværeste er faktisk det at være afskåret fra at tage på hjemmebesøg hos efterladte og ældre. Disse er om nogen ramt i denne tid, siger sognepræst ved Skjern Kirke, Torill Nina Puntervold Kristensen.

En god søndag for mig er en dag, som starter stille og roligt med, at jeg gør mig klar til gudstjeneste i Skjern Kirke. Søndag er med andre ord både en arbejdsdag og en hviledag.

Efter gudstjenesten nyder jeg en god frokost og hører gerne 'Søndagsfrokost' på P1, hvor nogle udvalgte mennesker kloger sig på ugen, der gik.

Hvis vi ikke har andet i kalenderen, nyder jeg et par timer på sofaen i en god bogs selskab og en gåtur med familien. Dagen sluttes som oftest af med et nyt afsnit i den serie, der for tiden bliver vist på DR1.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Skjern Enge. Vi vil starte ved Lønborg Kirke, hvor udsigten over Skjern Enge er helt fantastisk. Derefter vil vi gå en god lang tur på engene og sejle med trækfærgerne.

Mit seneste besøg i en kirke var i går, lørdag, hvor jeg havde en begravelse.

Kirken er både min arbejdsplads og mit andet hjem. Lige nu er vores kirker lukket for gudstjenester, men vi holder stadig begravelser/bisættelser, dåb og vielse med et stærkt begrænset deltagerantal og mange restriktioner.

Det er meget mærkeligt, at vores kirker er lukkede i denne tid. Det strider i virkeligheden mod dens inderste væsen: At kirken er et helle, når alt andet i livet går på tværs. Vi prøver derfor at være kirke på nye måder, gennem fjernsyn og radio, gennem kontakt over mail, breve og telefon. Det kræver nye måder at arbejde på.

Det sværeste er faktisk det at være afskåret fra at tage på hjemmebesøg hos efterladte og ældre. Disse er om nogen ramt i denne tid.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være 'Shallow' fra filmen 'A Star is Born' med Lady Gaga og Bradley Cooper.

Jeg så filmen på Netflix med mine to yngste døtre i starten af coronakrisen. Og vi er klar til at se den igen ...

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg rejse til Indien.

Jeg havde i forbindelse med mine teologistudier et studieophold i Bangalore i det sydlige Indien. Min mand og jeg boede og rejste rundt i dette forunderlige land i et halvt år.

Det er efterhånden små 30 år siden, så et gensyn ville ikke være at foragte.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Søren Ulrik Thomsen. Han har et skarpt og klogt øje for menneskelivets mange krinkelkroge og skriver tankevækkende og livsåbnende digte og essays om det alt sammen. Et af dem er eksempelvis 'Derfor tror jeg på Djævelen.'

Det irriterer mig helt vildt, at jeg ikke er så god til at huske navne længere.

Det betyder meget for de fleste af os, at folk kan huske vores navne. Men den evne er desværre blevet noget svækket.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er ... hmmmm, den er svær. Jeg tror, jeg er god til at lytte. Det er i alle fald noget, jeg bestræber mig på. Det er vigtigt i mit arbejde - men også som menneske blandt mennesker.

Og min svage side er, at jeg er vægelsindet. Jeg plejer at sige, at jeg er formand for de vægelsindedes klub.

Når jeg for eksempel er på restaurant med min mand - hvilket ikke sker ret tit - så fortryder jeg næsten altid mit valg af mad, for hans ser altid bedre ud, når vi får det.

I næste uge ser jeg frem til ferie. Min mand, vores yngste datter og jeg skulle egentlig være fløjet til Israel på mandag, hvor vores ældste datter var på studieophold i Jerusalem.

Men på grund af coronakrisen er både hun og vores næstældste datter og hendes kæreste kommet hjem, så nu er vi syv mennesker herhjemme, hvor vi prøver at få en så god hverdag som muligt i disse mærkelige tider.

Min svage side er, atjeg er vægelsindet. Jeg plejer at sige, at jeg er formand for de vægelsindedes klub.

Torill Nina Puntervold Kristensen

ALDER: 52 år.

PRIVAT: Gift med Henning Christensen - parret har fire døtre.

PROFESSION: Sognepræst ved Skjern Kirke.

HJEMBY: Bor på Blåkilde Efterskole syd for Tarm, hvor ægtemanden er forstander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce