x
Annonce
Vestjylland

Sognegård er reddet efter konkurs

Husby Sognegård er reddet, så både borgerne fortsat kan leje lokalet, og så Husby Efterskole fortsat kan bruge salen ved måltiderne. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er nu lavet en aftale, så Husby Sognegård kan køre videre de næste 12 år. Det bliver dog uden en forpagter.

HUSBY: I januar gik forpagteren af Husby Sognegård konkurs, og det har givet en usikkerhed om sognegårdens fremtid.

Men nu er der fundet en løsning, så sognegården er sikret frem til 2032.

- Det bliver dog uden en ny forpagter, for der er ingen, der kan leve af det, siger Kurt Damgaard, der er formand for Husby Sogneforening.

Medlemmer af sogneforeningen vil fortsat kunne leje den store sal.

- Men der bliver kun et anretterkøkken, så de skal selv lave en aftale, hvor de får mad udefra. Og de skal selv sørge for borddækning og oprydning, siger Kurt Damgaard.

Sognegården er for eksempel blevet brugt til runde fødselsdage og andre familiefester.

- Men det er gået meget ned de senere år. Flere vælger i stedet at spise og feste ude, siger han.

Sognegården er bygget sammen med Husby Efterskole, og det er især efterskolen, der bruger den store sal som daglig spisesal for eleverne.

- Det vil fortsætte som hidtil. Det betyder, at efterskolen skal trække sig, når andre har lejet salen, siger Kurt Damgaard.

Annonce

Sikret i 12 år

Både Holstebro Kommune og efterskolen har været inddraget i at få lavet en ny aftale med sogneforeningen.

- Vi skal lige have de sidste formuleringer på plads, men vi er enige om indholdet i en ny aftale, siger Kurt Damgaard.

Der ligger en gammel aftale fra salget af skolen, hvor kommunen er forpligtet til at sørge for, at sognegården står til rådighed for sognet og for sogneforeningen frem til 2032.

- I sogneforeningen har vi fællesspisning fire gange om året, og vi holder generalforsamling i sognegården. Fremover skal vi så bestille maden udefra, og det vil kræve fast tilmelding, siger Kurt Damgaard.

Sogneforeningen har også overvejelser om en ekstra fællesspisning en gang om måneden.

- Så vil vi se, hvor mange der kommer, siger Kurt Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce