Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Nu bliver alt godt igen for Sofus Vuust Andersen, for han kan endelig komme til håndboldtræning igen, og det er vildt vigtigt for den 11-årige dreng fra Højmark. Foto: Johan Gadegaard.
Pyt med Sofus Vuust Andersen ikke må gå i skole i Højmark. Det er meget vigtigere for ham, at han igen kan komme til håndboldtræning i Højmark GF.

Højmark: - Jeg har glædet mig helt vildt. Det er så vigtigt det her.

Glæden hos 11-årige Sofus Vuust Andersen var ikke til at skjule.

Den kølige vind suste garanteret lige gennem FCM-trøjen, men Sofus lod ikke til at mærke det. Han var troppet op en halv time før den første håndboldtræning i 2021, som træner Jens Grimstrup havde kaldt ind til. Eller rettere - kaldt ud til. Træningen foregik nemlig på Højmark Skoles græsbaner.

- Det er lige meget, at det er udendørs. Det er lige meget, man måske ikke kan drible med bolden på græsset. Det er alligevel håndbold, og det har jeg savnet. Nu bliver alt godt igen, fortsatte Sofus Vuust Andersen.

Han går i 5. klasse på Højmark Skole lige ved siden af dagens håndboldbane.

- Men det er ikke skolen, jeg savner. Det er håndbolden. Men det er da lidt irriterende, at vi ikke må gå i skole, sagde Sofus Vuust Andersen.

Når Mikkel Hansen er det helt store håndboldidol, så skal man være langhåret, synes Valdemar Jørgen Seier, der også havde glædet sig til at komme til håndbold igen. Foto: Johan Gadegaard.

Han spillede sammen med Valdemar Jørgen Seier, der går i 4. klasse, så han går i skole.

- Det er lidt mærkeligt, at vi ikke må gå i skole sammen med dem, vi spiller håndbold med. Vi er jo ikke så mange i skolen, så det kunne ikke betyde noget, fortalte 11-årige Valdemar.

Han havde også glædet sig til at komme til håndbold igen.

- Jeg har savnet dem, jeg spiller håndbold med. Og så får jeg lidt mere motion. Det har jeg ikke fået så meget af, siden der blev lukket for håndbold, fortalte Valdemar Jørgen Seier, der med sit meget lange hår ikke kan skjule, at håndboldidolet helt klart er Mikkel Hansen.


Jeg har savnet dem, jeg spiller håndbold med. Og så får jeg lidt mere motion. Det har jeg ikke fået så meget af, siden der blev lukket for håndbold.

Valdemar Jørgen Seier


Annonce

Alle 11 spillere troppede op udendørs

Det var Jens Grimstrup, som tog initiativ til at spille håndbold igen.

- Nu har mange af drengene ikke set hinanden siden før jul. Nogle af dem går ikke i skole, så jeg ville lige undersøge, om der i det hele taget var interesse for at mødes igen. Derfor skrev jeg på vores gruppe på facebook, og der var stor opbakning fra alle. Der er ni drenge på U11-holdet, der alle meldte sig på med det samme, og alle forældre bakkede op. Nu prøver vi, fortalte Jens Grimstrup.

Sådan ser en ægte frivillig leder ud. Jens Grimstrup tager selv slæbet med at gøre en håndboldbane klar udendørs i Højmark GF til stor glæde for sine ni spillere i U11. Foto: Johan Gadegaard.

Han vidste godt, at det selvfølgelig ikke er det samme at spille udendørs som indendørs.

- Men vi skal have det sjovt alligevel. Vi skal løbe lidt for at holde varmen, og vi skal selvfølgelig kaste en hel masse med bold. For mig drejer det sig om at give drengene en mulighed for at være sammen igen. At få noget socialt i en tid, der er vanskelig for mange af dem. De savner kontakt med hinanden, og det kan jeg godt forstå, sagde Jens Grimstrup, der var meget glad for den store opbakning.

Og drengene var glade. Råb og skrig og latter talte sit tydelige sprog om, at håndbold er vigtigt, selv om det er udendørs i kulden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce