Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Efter gensidig aftale med bestyrelsen er Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning stoppet som forstander på Schuberts Minde i Ringkøbing. Viceforstander Trine Brunsgaard Nielsen er konstitueret som forstander. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ifølge Socialtilsyn Midt lykkedes det tre af fire afdelinger på Schuberts Minde at rette ind efter kritik. Men den sidste afdeling kom ikke i mål, og det vil medføre en kritisk rapport, der netop nu er i partshøring.

Ringkøbing: Socialtilsyn Midt i Silkeborg er på vej med en kritisk rapport om Schuberts Minde i Ringkøbing.

Det oplyser tilsynschef Ulla B. Andersen.

- Vi har haft et forløb med Schuberts Minde siden begyndelsen af 2018, hvor institutionen har været i gang med at rette op på en række kritikpunkter i forhold til den måde, de driver pædagogik på. Tre af de fire afdelinger er kommet i mål. Men den fjerde afdeling er ikke kommet i mål, og det medfører kritik i den kommende rapport, siger Ulla B. Andersen.

Hun oplyser, at rapporten netop nu er til partshøring på Schuberts Minde, der har indtil på mandag at komme med kommentarer til rapporten, der senere vil blive offentliggjort på tilbudsportalen.

- Vi er naturligvis godt klar over, at det kan have en effekt rent markedsføringsmæssigt, hvis en institution får kritik fra Socialtilsynet. Derfor er vi også meget opmærksomme på, at der ikke er fejl i vores rapporter, siger Ulla B. Andersen.

En selvejende institution som Schuberts Minde har lov til i en vis grad selv at bestemme over den pædagogiske linje på stedet. Men Socialtilsyn Midt holder øje med, at de grundlovssikrede rettigheder i forhold til for eksempel retten til egne ejendele og reglerne om magtanvendelse på institutioner bliver overholdt.

Hvad det konkret er, som Socialtilsynet kritiserer i forhold til Schuberts Minde, vil hun gerne vente med at forklare, til den endelige rapport er klar.

Formanden for bestyrelsen, advokat Bjarne Lund Jørgensen, er i retten i dag. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar til, om den kommende kritiske rapport har noget at gøre med, at Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning er stoppet som forstander på Schuberts Minde.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Gamle Dage Ekstra: Fjordstien fylder 100 og er en af de ældste naturstier i Danmark

Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing For abonnenter

Hinges nye hus: Oliventræerne er blevet vores nye babyer

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek