Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Efter gensidig aftale med bestyrelsen er Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning stoppet som forstander på Schuberts Minde i Ringkøbing. Viceforstander Trine Brunsgaard Nielsen er konstitueret som forstander. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ifølge Socialtilsyn Midt lykkedes det tre af fire afdelinger på Schuberts Minde at rette ind efter kritik. Men den sidste afdeling kom ikke i mål, og det vil medføre en kritisk rapport, der netop nu er i partshøring.

Ringkøbing: Socialtilsyn Midt i Silkeborg er på vej med en kritisk rapport om Schuberts Minde i Ringkøbing.

Det oplyser tilsynschef Ulla B. Andersen.

- Vi har haft et forløb med Schuberts Minde siden begyndelsen af 2018, hvor institutionen har været i gang med at rette op på en række kritikpunkter i forhold til den måde, de driver pædagogik på. Tre af de fire afdelinger er kommet i mål. Men den fjerde afdeling er ikke kommet i mål, og det medfører kritik i den kommende rapport, siger Ulla B. Andersen.

Hun oplyser, at rapporten netop nu er til partshøring på Schuberts Minde, der har indtil på mandag at komme med kommentarer til rapporten, der senere vil blive offentliggjort på tilbudsportalen.

- Vi er naturligvis godt klar over, at det kan have en effekt rent markedsføringsmæssigt, hvis en institution får kritik fra Socialtilsynet. Derfor er vi også meget opmærksomme på, at der ikke er fejl i vores rapporter, siger Ulla B. Andersen.

En selvejende institution som Schuberts Minde har lov til i en vis grad selv at bestemme over den pædagogiske linje på stedet. Men Socialtilsyn Midt holder øje med, at de grundlovssikrede rettigheder i forhold til for eksempel retten til egne ejendele og reglerne om magtanvendelse på institutioner bliver overholdt.

Hvad det konkret er, som Socialtilsynet kritiserer i forhold til Schuberts Minde, vil hun gerne vente med at forklare, til den endelige rapport er klar.

Formanden for bestyrelsen, advokat Bjarne Lund Jørgensen, er i retten i dag. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar til, om den kommende kritiske rapport har noget at gøre med, at Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning er stoppet som forstander på Schuberts Minde.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce