Annonce
Læserbrev

Socialdemokraterne genbruger Fjordlistens forslag

Læserbrev: Måden, Socialdemokratiet ved Søren Elbæk opførte sig i forbindelse med konstitueringen til det nuværende byråd, kan kun beskrives med ord, der kan medføre en anklage for injurier.

Det undlader jeg så.

Til gengæld er det dejligt at læse, hvorledes Socialdemokratiet og Søren Elbæk markedsfører Fjordlistens tidligere forslag ved diverse budgetkonferencer i perioden fra 2014 til 2017.

Første forslag var om gratis buskørsel.

Nu kan jeg så læse, at Socialdemokratiet og Søren Elbæk markedsfører Fjordlistens forslag om at reducere antallet af byrådsmedlemmer fra 29 til 25.

Dejligt at Fjordlistens forslag kan genbruges. Hvis Søren Elbæk og Socialdemokratiet mangler ideer, kan det da være, jeg kan hjælpe, ellers har Fjordlisten sendt andre gode forslag til budgetkonferencerne i perioden 2014 til 2017.

Vi er jo i en tid, hvor der er meget fokus på genbrug.

Jan Holm Rasmussen mener, at Socialdemokratiet har kopieret flere af Fjordlistens budgetforslag. Blandt andet skære ned i antallet af byrådsmedlemmer. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce