Ringkøbing-Skjern

Socialdemokrater vil holde hånden over normeringer - men ved ikke hvor pengene skal komme fra

- Jeg synes, det er ret vigtigt at slå fast, at vores normeringer er ret pæne. Dermed ikke sagt, at de ikke kunne være pænere, men jeg tror at en god normering er en god investering. Og derfor vil vi prøve at fastholde den i besparelsesforhandlingerne, for hvis ikke vi gør det, så bliver det en dårlig besparelse og dermed en dårlig investering, siger viceborgmester Søren Elbæk. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Partiet vil gå langt for at undgå besparelser på normeringer i daginstitutionerne og henviser til, at normeringerne faktisk er steget i kommunen og er over landsgennemsnittet.

RINGKØBING-SKJERN: Socialdemokraterne i byrådet vil gå langt for at undgå nedskæringer på normeringer i daginstitutioner, når den store kommunale sparerunde skal gennemføres til efteråret.

Partiet har udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at der ikke er skåret på normeringer de seneste seks år, og at Ringkøbing-Skjern Kommune faktisk ligger en lille smule over landsgennemsnittet i normeringen. Den er gået fra 4,32 til 5,0 personaletimer pr. barn pr. uge over de seneste seks år.

- Jeg synes, det er ret vigtigt at slå fast, at vores normeringer er ret pæne. Dermed ikke sagt, at de ikke kunne være pænere, men jeg tror, at en god normering er en god investering. Derfor vil vi prøve at fastholde den i besparelsesforhandlingerne, for hvis ikke vi gør det, så bliver det en dårlig besparelse og dermed en dårlig investering, siger viceborgmester Søren Elbæk, der bruger anledningen til at sende et signal om, at man skal være meget varsom med besparelser på det område.

Hvor skal pengene så hentes?

- Socialdemokraterne går til forhandlingerne med en meget stor økonomisk ansvarlighed, og vi kommer også til at lægge stemmer til noget, der er ubehageligt. Det er umuligt at finde 75 millioner kroner, uden at det også bliver ubehageligt, svarer Søren Elbæk.

Hverken han eller udvalgsformand Trine Ørskov ved noget om, hvor pengene så skal findes. Endnu er der ikke foretaget beregninger af besparelsernes konsekvenser, og Trine Ørskov oplyser, at der er fundet en masse småting, men slet ikke nok til at ramme 25 millioner kroner, som er kravet.

- Vi skal ind og prioritere, og jeg tør næsten ikke at sige det, men det er eksempelvis struktur, bygninger og tildelinger. Så er det op til en politisk forhandling, siger Trine Ørskov, der også understreger, at man i videst mulig omfang vil holde hånden over normeringerne.

Ikke som i TV-udsendelse

En af grundene til at Socialdemokratiet nu går ud med deres udmelding, er DR2-dokumentaren "Hvem passer vores børn", som har affødt en stor debat og ført til demonstrationer i sidste uge med krav om minimumsnormeringer.

BUPL-fællestillidsmand Lisbeth Jakobsen sagde til Dagbladet, at det også gælder i Ringkøbing-Skjern Kommune, at personalet har svært ved at få det til at nå sammen i ydertimerne.

Søren Elbæk siger, at han ikke har set udsendelsen, men har fået den refereret, og at han kender forældre, der trygt sender deres børn i daginstitution og henter glade børn om eftermiddagen.

Trine Ørskov har set udsendelsen, og hun siger, at hun ikke genkender billedet fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Når jeg kommer rundt i dagtilbud, ser jeg, at personalet har travlt, men jeg vurderer også, at vi her i kommunen ikke driver uforsvarlige dagtilbud. Men omvendt synes jeg heller ikke, at vores normering er fantastisk, men der må jeg sige, at personalet ude lokalt gør en fantastisk indsats for at få det til at nå sammen, siger Trine Ørskov.

Hun henviser til opgørelsen over, at normeringen faktisk er steget over de seneste seks år.

- Jeg anerkender, at personalet har travlt, og jeg anerkender, at de har en oplevelse af, at der er blevet sparet, men faktuelt er der ikke blevet sparet. Omvendt er kravene blevet strengere. Vi er i gang med at kigge på de dokumentationskrav, der er. De, der er centralt bestemt, kan vi ikke gøre noget ved, men hvis der er noget, som kommunen har bedt om, der ikke giver værdi, skal man selvfølgelig holde op med det, siger Trine Ørskov.

0/0
Ringkøbing-Skjern

Grøn sommer for landmændene: Afgrøderne står flot netop nu

Ringkøbing-Skjern

Borgmester byder velkommen: Lokal Facebook-gruppe samler udenlandske borgere i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens tal og regnskaber: Foersom Genetik ApS har oplevet nedgang i resultatet

Ringkøbing-Skjern

Stjernespiller søger 300.000 kroner: Børn og unge skal opleve glæde og trivsel på banen

Ringkøbing-Skjern

3, 4, 6, 7, 8, 9, 23: Så var der en ny millionær i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Højt græs og blomster i vejkanten: Udvalg vil skære ned på græsslåning langs vejene

112

Tre personer stadig i kritisk tilstand efter frontalsammenstød