Annonce
Videbæk

Socialdemokrat var lidt for hurtigt ude med valgplakat

Per Kamp Stefansen var lige hurtig nok på aftrækkeren, da han satte første valgplakat op. Han måtte kort tid efter pille Annette Lind ned igen, da det først er fra på lørdag, plakater må ophænges. Privatfoto.
Per Stefansen erobrede første lygtepæl kort efter, valget var udskrevet; lige efter måtte han pille valgplakat ned igen.

LEM: I Det Vilde Vesten ville Per Kamp Stefansen, formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern Kommune, sikkert være hurtigste mand med seksløberen.

I det knap så Vilde Vestjylland er han stadig hurtigste mand - på valgplakater.

Kort tid efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde udskrevet Folketingsvalget onsdag 5. juni, havde Per Kamp Stefansen S-kandidat Annette Linds plakat oppe at hænge i en lygtepæl ved omfartsvejen i Lem lige ud for Vestas.

Der hang hun nu ikke ret længe.

Minutter efter, at Per Kamp Stefansen havde sendt et selfiebillede til Annette Lind for at dokumentere, at nu var hun kommet højt til vejrs, skyndte hun sig at ringe til den lynhurtige lokalformand.

"Vi må altså først hænge plakater op fra på lørdag", lød meldingen.

- Helt ærligt, jeg var fuldstændig overbevist om, at vi måtte hænge plakaterne op, så snart statsministeren havde udskrevet valget, ikke først fra på lørdag, siger Per Kamp Stefansen.

- Jeg har selvfølgelig straks pillet plakaten ned igen, tilføjer han.

Annonce

Travl lørdag

I forbindelse med folketingsvalget er det kun tilladt at hænge valgplakater op efter statsministerens offentliggørelse af valgets udskrivelse.

Ifølge reglerne på området, må valgplakater først hænges op fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen - og det er altså lørdag 11. maj.

For Per Kamp Stefansen var det lidt en æressag at være hurtigst på valgplakat-aftrækkeren, og det ærgrer ham selvfølgelig lidt, at han kom til at begå en tyvstart.

- Men lørdag klokken 12.00 står vi klar! Vi har samlet en pæn flok, så jeg regner med, at det højst tager et par timer at få valgplakaterne op at hænge.

Der er en række restriktioner på, hvor og hvordan plakaterne må hænge. Man må gerne hænge dem i lygtepæle og lignende, men ikke så de dækker for vejskilte. Der skal for eksempel også være mindst 2,3 meter fra fortov til valgplakatens underste kant.

Så mon ikke partiernes plakatopsættere får nogle interessante diskussioner om, hvem der skal have de bedste placeringer på lørdag?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce