Videbæk

Socialdemokrat var lidt for hurtigt ude med valgplakat

Per Kamp Stefansen var lige hurtig nok på aftrækkeren, da han satte første valgplakat op. Han måtte kort tid efter pille Annette Lind ned igen, da det først er fra på lørdag, plakater må ophænges. Privatfoto.
Per Stefansen erobrede første lygtepæl kort efter, valget var udskrevet; lige efter måtte han pille valgplakat ned igen.

LEM: I Det Vilde Vesten ville Per Kamp Stefansen, formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern Kommune, sikkert være hurtigste mand med seksløberen.

I det knap så Vilde Vestjylland er han stadig hurtigste mand - på valgplakater.

Kort tid efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde udskrevet Folketingsvalget onsdag 5. juni, havde Per Kamp Stefansen S-kandidat Annette Linds plakat oppe at hænge i en lygtepæl ved omfartsvejen i Lem lige ud for Vestas.

Der hang hun nu ikke ret længe.

Minutter efter, at Per Kamp Stefansen havde sendt et selfiebillede til Annette Lind for at dokumentere, at nu var hun kommet højt til vejrs, skyndte hun sig at ringe til den lynhurtige lokalformand.

"Vi må altså først hænge plakater op fra på lørdag", lød meldingen.

- Helt ærligt, jeg var fuldstændig overbevist om, at vi måtte hænge plakaterne op, så snart statsministeren havde udskrevet valget, ikke først fra på lørdag, siger Per Kamp Stefansen.

- Jeg har selvfølgelig straks pillet plakaten ned igen, tilføjer han.

Travl lørdag

I forbindelse med folketingsvalget er det kun tilladt at hænge valgplakater op efter statsministerens offentliggørelse af valgets udskrivelse.

Ifølge reglerne på området, må valgplakater først hænges op fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen - og det er altså lørdag 11. maj.

For Per Kamp Stefansen var det lidt en æressag at være hurtigst på valgplakat-aftrækkeren, og det ærgrer ham selvfølgelig lidt, at han kom til at begå en tyvstart.

- Men lørdag klokken 12.00 står vi klar! Vi har samlet en pæn flok, så jeg regner med, at det højst tager et par timer at få valgplakaterne op at hænge.

Der er en række restriktioner på, hvor og hvordan plakaterne må hænge. Man må gerne hænge dem i lygtepæle og lignende, men ikke så de dækker for vejskilte. Der skal for eksempel også være mindst 2,3 meter fra fortov til valgplakatens underste kant.

Så mon ikke partiernes plakatopsættere får nogle interessante diskussioner om, hvem der skal have de bedste placeringer på lørdag?

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce