Annonce
Videbæk

Socialdemokrat var lidt for hurtigt ude med valgplakat

Per Kamp Stefansen var lige hurtig nok på aftrækkeren, da han satte første valgplakat op. Han måtte kort tid efter pille Annette Lind ned igen, da det først er fra på lørdag, plakater må ophænges. Privatfoto.
Per Stefansen erobrede første lygtepæl kort efter, valget var udskrevet; lige efter måtte han pille valgplakat ned igen.

LEM: I Det Vilde Vesten ville Per Kamp Stefansen, formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern Kommune, sikkert være hurtigste mand med seksløberen.

I det knap så Vilde Vestjylland er han stadig hurtigste mand - på valgplakater.

Kort tid efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde udskrevet Folketingsvalget onsdag 5. juni, havde Per Kamp Stefansen S-kandidat Annette Linds plakat oppe at hænge i en lygtepæl ved omfartsvejen i Lem lige ud for Vestas.

Der hang hun nu ikke ret længe.

Minutter efter, at Per Kamp Stefansen havde sendt et selfiebillede til Annette Lind for at dokumentere, at nu var hun kommet højt til vejrs, skyndte hun sig at ringe til den lynhurtige lokalformand.

"Vi må altså først hænge plakater op fra på lørdag", lød meldingen.

- Helt ærligt, jeg var fuldstændig overbevist om, at vi måtte hænge plakaterne op, så snart statsministeren havde udskrevet valget, ikke først fra på lørdag, siger Per Kamp Stefansen.

- Jeg har selvfølgelig straks pillet plakaten ned igen, tilføjer han.

Travl lørdag

I forbindelse med folketingsvalget er det kun tilladt at hænge valgplakater op efter statsministerens offentliggørelse af valgets udskrivelse.

Ifølge reglerne på området, må valgplakater først hænges op fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen - og det er altså lørdag 11. maj.

For Per Kamp Stefansen var det lidt en æressag at være hurtigst på valgplakat-aftrækkeren, og det ærgrer ham selvfølgelig lidt, at han kom til at begå en tyvstart.

- Men lørdag klokken 12.00 står vi klar! Vi har samlet en pæn flok, så jeg regner med, at det højst tager et par timer at få valgplakaterne op at hænge.

Der er en række restriktioner på, hvor og hvordan plakaterne må hænge. Man må gerne hænge dem i lygtepæle og lignende, men ikke så de dækker for vejskilte. Der skal for eksempel også være mindst 2,3 meter fra fortov til valgplakatens underste kant.

Så mon ikke partiernes plakatopsættere får nogle interessante diskussioner om, hvem der skal have de bedste placeringer på lørdag?

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce